Logo kliknieuws.nl/uden
Dick van Zutven overhandigt de cheque aan de dames van 'Helden van Bernhoven'.
Dick van Zutven overhandigt de cheque aan de dames van 'Helden van Bernhoven'.

't Stulpke haalt 2500 euro op voor 'Helden van Bernhoven'

  •   keer gelezen

UDEN | 'Wij geloven in Bernhoven'. Met deze slogan startten Dick en Brigit van Zutven van Café 't Stulpke aan de Markt een online actie. Twee dagen konden liefhebbers hun favoriete plaatjes aanvragen, die via een livestream op Facebook werden gedraaid door DJ's van 't Stulpke en de DJ Fabriek.

"Er worden heel veel initiatieven op touw gezet om onder meer zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken, en ook wij willen graag ons steentje bijdragen", vertelt Brigit. "We bedachten om geld op te halen door middel van het aanvragen van plaatjes. Vorige week zondag en afgelopen zaterdag kon iedereen de wilde voor minimaal vijf euro een liedje aanvragen bij de DJ's, die geheel vrijwillig meewerkten aan de actie. Er waren veel vaste gasten die meededen en er werd alleen maar positief en enthousiast op gereageerd."

Dat enthousiasme blijkt wel uit het eindbedrag: er werd maar liefst 2337,50 euro opgehaald, wat door 't Stulpke zelf nog werd aangevuld tot een bedrag van 2500 euro. Op aangeven van Floor Smith van Bernhoven is besloten om het opgehaalde geld te doneren aan de organisatie van 'Helden van Bernhoven'. Zodoende werd de donatie gisteren overhandigd aan de initiatiefneemsters van die actie. Brigit: "In Bernhoven zijn ze 24/7 enorm hard aan het werk. Het geld komt geheel ten goede aan het geweldige personeel. Ook erg mooi dat zoveel mensen hebben bijgedragen om tot dit mooie bedrag te komen. Daarnaast wordt de horeca in de hele regio hiermee gesteund. Ieder personeelslid krijgt namelijk een dinerbon ter waarde van 30 euro. Deze bonnen kunnen ze na deze ellende een keertje op maken." Houd de Facebook- en Instagrampagina van 't Stulpke in de gaten voor meer acties.

Meer berichten