BN'ers zingen Myrthe's songtekst: 'Zij maken verschil' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Myrthe steunt onder meer haar collega's van Udens Duyn, dat nu wordt ingezet als coronahotel.
Myrthe steunt onder meer haar collega's van Udens Duyn, dat nu wordt ingezet als coronahotel. (Foto: )

BN'ers zingen Myrthe's songtekst: 'Zij maken verschil'

  •   keer gelezen

UDEN | Jim Bakkum, René van Kooten en Dirk van den Brand die jóuw zelfgeschreven tekst inzingen. Het is niet iets wat veel mensen voor elkaar krijgen, maar de 19-jarige Myrthe van der Ven uit Uden lukte het. Op de melodie van 'Zij maakt het verschil' van de Poema's maakte ze haar eigen tekst. "Omdat ik zelf niet kan zingen, ging ik op zoek naar andere mensen die me hierbij wilden helpen."

Zo'n 1,5 week geleden zat Myrthe op haar kamer muziek te luisteren, toen het nummer van de Poema's voorbij kwam. "Dat was dezelfde dag dat ik te horen kreeg dat we op mijn stageplek, revalidatiehotel Udens Duyn, coronapatiënten gingen opvangen", vertelt ze. "Alles zou anders worden. Ik hoorde het nummer 'Zij maakt het verschil' en voor ik het wist zat ik achter mijn bureau een beetje te schrijven." Ze vond de songtekst al passen bij het werk wat nu in de zorg wordt geleverd. "Ik veranderde wat dingetjes en tada! Daar lag ineens, in één avond, een lied op tafel: 'Zij maken verschil'." Maar een lied is er om naar te luisteren. "Ik wilde het graag aan mijn collega's laten horen, maar ik kan totaal niet zingen. Dat bracht me op het idee om wat bekende Nederlanders een berichtje te sturen of ze me wilden helpen. Ik had niet echt de verwachting dat het zou lukken, maar proberen kan altijd."

Dat iedereen in deze tijden voor elkaar klaar staat, merkte Myrthe meteen. Ze kreeg tien reacties terug.
Onder meer Jim Bakkum, musicalsterren René van Kooten, Anouk Maas en Dirk van den Brand -ook afkomstig uit Uden-, en The Voice deelneemster Patricia van Haastrecht namen de tijd om de tekst van Myrthe in te zingen. "Ik kon bijna niet geloven dat er zoveel mensen mee wilden zingen. Na de eerste aanmelding was ik al blij, maar er kwamen er steeds bij, wat natuurlijk super cool is. Zo heb ik ook mensen samen kunnen laten zingen." Ze kroop zelf achter de computer om alles wat ze terugkreeg aan elkaar te plakken en door elkaar te mixen.
Daarbij maakte ze een mooie clip. "Ik hoop met dit lied zowel mijn collega's in Udens Duyn, waar ik stage loop, op mijn werk bij Sint Jan in Uden, als alle zorgmedewerkers daarbuiten een hart onder de riem te steken."

Beluister het nummer hieronder.

Meer berichten