O.S.S.'20 - Groene Ster. (Foto: Jeroen Engelen)
O.S.S.'20 - Groene Ster. (Foto: Jeroen Engelen)

O.S.S.'20 blijft hopen op promotie naar de Tweede Divisie

Voetbal 670 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 was met een voorsprong van 17 punten (Jong ADO Den Haag niet meegerekend) erg dicht bij het kampioenschap in de Derde Divisie zondag. Het verhaal daarna is bekend: de KNVB besloot de competities vanwege het coronavirus per direct te beëindigen en geen kampioenen/degradanten aan te wijzen. Toch blijft de Osse club hopen op promotie naar het hoogste amateurniveau.

O.S.S.'20 heeft onlangs een brief gestuurd naar de KNVB met daarin een duidelijke wens. "Er zijn door de voetbalbond allerlei werkgroepen in het leven geroepen, onder andere over de competitie-indeling. Wij hebben het verzoek ingediend om rekening met onze situatie te houden. Ik denk dat er namelijk geen club in Nederland is die op sportief gebied meer getroffen is dan ons", aldus Martin van de Wijdeven namens O.S.S.'20. 

Uitkomst
Er is volgens Van de Wijdeven regelmatig contact met de KNVB. "Maar we hebben nog geen antwoord op ons verzoek. Natuurlijk hopen we dat we alsnog promoveren, we hebben het ook verdiend. De spelers zijn ook enorm teleurgesteld." Hij vervolgt: "Het 100-jarig jubileum kon niet doorgaan, het kampioenschap gaat niet door, maar wellicht dat we wel mogen promoveren. Of dat reëel is, weten we niet. Misschien dat er een mogelijkheid komt of gecreëerd kan worden."

Kosten
Extra zuur voor O.S.S.'20 is dat er al de nodige voorbereidingen waren getroffen met het oog op het naderende kampioenschap en de daaropvolgende promotie. "Je neemt de promotie mee in je gesprekken met spelers. Maar ook zijn er afspraken gemaakt op het gebied van onze accommodatie. In de Tweede Divisie zijn er bijvoorbeeld meer veiligheidseisen. Er zullen -als er niks verandert- dus afspraken afgezegd moeten worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant