Afbeelding

Nieuwe starterswoningen in hartje Volkel

Wonen 1.827 keer gelezen

UDEN | Ontwikkelaar Grobouw uit Odiliapeel hoopt komende zomer te starten met de bouw van negen starterswoningen aan de Marterstraat in Volkel. De sloop van de bestaande gebouwen op de locatie is al in gang gezet.

Op donderdag 26 maart presenteerde Grobouw verschillende bouwvormen voor de Marterstraat in Volkel tijdens een drukbezochte omgevingsdialoog. Daarbij werd duidelijk dat de voorkeur van de belangstellenden uitging naar realisatie in de vorm van drie rijen van steeds drie geschakelde woningen (zogenaamde driekappers). De woningen aan de uiteinden krijgen elk een garage, bij de tussenliggende woningen kan de auto in parkeerhavens voor de deur staan.

Nauwe samenwerking
Stichting Jeugd Volkel en het onlangs opgerichte burgerinitiatief VOLK (gericht op ruimtelijke herontwikkeling van de dorpskern) zijn nauw betrokken bij het initiatief. Zo dacht Stichting Jeugd Volkel bijvoorbeeld mee over het inschrijvingsprotocol en lotingsysteem. Tim van den Bosch van Stichting Jeugd Volkel en Martijn de Groot van VOLK zijn het met elkaar eens: "Er is echt enorme behoefte aan betaalbare woonvormen, met name onder jongeren. We verwachten dan ook dat er heel veel belangstelling zal zijn voor deze starterswoningen. Dus vonden we het belangrijk om een zorgvuldige procedure te ontwikkelen, zodat zoveel mogelijk jonge Volkelnaren de kans krijgen om een van de woningen te bemachtigen."

Verkoop
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de ontwikkelaar Grobouw tot en met 3 mei. Daarna zal naar verwachting op woensdag 6 mei de loting plaatsvinden, bij voorkeur in aanwezigheid van alle geselecteerde aanmeldingen in de Volkelse kerk. De precieze uitvoering van de procedure is echter afhankelijk van de situatie rond de coronaproblematiek. Grobouw zal de belangstellenden die zich aanmelden nog nader informeren over de procedure. De woningen zijn als alles volgens planning verloopt medio 2021 gereed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant