Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Archeologisch onderzoek in Sesterpark Uden-Zuid

Algemeen 2.056 keer gelezen

UDEN | Door de graafwerkzaamheden die momenteel bezig zijn in het Sesterpark op Uden-Zuid, dachten sommige omwonenden dat de bouw van de 50 nieuwe woningen die in de planning staat al was begonnen, maar dat is niet het geval. Projectleider Matthijs Sonneveld van Transect Archeologie uit Nieuwegein onderzoekt samen met Helene Lepace en Maaike Hartog de bodem op sporen van vroegere bewoning.

Ze hebben één week om zeventien sleuven te laten graven door de firma Gebr. van den Brand en van Oort BV. "Een shovel graafmachine schraapt voorzichtig laagjes van ongeveer 10 cm per keer af", wijst Matthijs aan. "Er zijn aanwijzingen dat hier vroeger huizen gestaan hebben. Zodra we iets zien wat nader onderzocht moet worden, graven we met een schop verder. Alles wat we vinden wordt opgemeten en in kaart gebracht."

Na de week van graven en onderzoeken, worden de sleuven weer dicht gegooid. Later wordt bekend gemaakt of er daadwerkelijk iets is gevonden. De gemeente Uden en de projectontwikkelaar BPD ontvangen van het bureau uit Nieuwegein een rapport van de bevindingen. Als die de moeite waard zijn begint de bouw van 50 woningen pas na de echte archeologische opgravingen.

Er is veel bezwaar tegen de bouw van de woningen aan weerszijde van de Plus supermarkt. Het is nog maar de vraag of de bouw dit jaar van start zal gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant