Twee van de drie geitjes. (foto: Paula Kuypers)
Twee van de drie geitjes. (foto: Paula Kuypers)

Drieling geboren bij Kinderboerderij Uden

Human Interest 595 keer gelezen

UDEN | Afgelopen donderdag heeft een Nubische geit bij de Udense Kinderboerderij een lammetjesdrieling gekregen. Volgens beheerder Silvie Theunissen van de kinderboerderij is een drieling best bijzonder. "Dat komt niet zo heel vaak voor bij Nubische geiten. Zij hebben meestal maar een of twee lammetjes."

door Peter Noy

De Nubische geit is het grootste geitenras ter wereld en komt oorspronkelijk uit Egypte en andere Afrikaanse landen. Hun kenmerkende lange oren vallen daarbij op. De lammetjes hebben nog geen namen. Silvie: "Bezoekers van de Kinderboerderij kunnen zich bij ons melden en dan een lammetje adopteren. Ze betalen daarvoor een vast bedrag per jaar waarmee wij de dieren kunnen verzorgen en te eten geven. Het adoptiebeestje blijft natuurlijk wel op de Kinderboerderij. De adoptant ontvangt daarvoor een certificaat en voerkaart zodat ze het dier, samen met hun eventuele (klein)kinderen, kunnen voeren. Ze mogen het beestje dan ook een naam geven. Alle adoptiedieren krijgen een plaatsje met foto op het grote adoptiebord midden op het terrein van de Kinderboerderij."

Dertig lammetjes
Ze vindt het jammer dat bezoekers vanwege de coronamaatregelen nu niet naar de Kinderboerderij kunnen komen. "Het liefst willen we dit met iedereen delen, maar dat gaat helaas niet. De mensen vinden het heel leuk om naar de lammetjes te komen kijken, dit is de leukste tijd van het jaar. Op dit moment lopen er een kleine dertig lammetjes rond. Het is heel erg jammer dat er nu niemand is", besluit Silvie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant