Beweeglessen bij Stichting Zelo en Sint Jan met Olympisch atlete

  •   keer gelezen

UDEN | De BrabantSport Zorgtour is vandaag gestart. Tijdens deze tour brengen Brabantse topsporters een bezoek aan een aantal Brabantse zorginstellingen en ziekenhuizen. Buurtsportcoach Sociaal Domein | Uniek Sporten van GUUS beweegt je, verzorgde samen met Olympisch para-atlete Sanne Voets, ambassadrice van Team BrabantSport, beweeglessen voor bewoners van Sint Jan (BrabantZorg) en Stichting Zelo in Uden. Doel van de tour is iedereen te inspireren om ook nu vanuit hun woning te blijven bewegen. En dat lukte! De bewoners deden actief mee vanaf het balkon of vanachter het raam. 

Heel Nederland blijft thuis. En ouderen en mensen met een beperking of chronische aandoening worden al helemaal verzocht zo min mogelijk de deur uit te gaan. En toch is het voor hen juist nu extra belangrijk om voldoende te bewegen. Sporten houdt je namelijk gezond, fit en vrolijk. Sanne Voets: "Mijn sportwedstrijden voor de komende tijd zijn helaas afgelast. Maar ik weet zelf hoe belangrijk het is om juist nu ook in beweging te blijven en wil daarom ook andere mensen inspireren om thuis voldoende te bewegen. Bovendien wil ik met deze actie zorgen voor wat positieve energie in deze verwarrende tijd."

Enthousiaste bewoners 
Het enthousiasme van de bewoners van de diverse zorginstellingen was groot en ze bewogen fanatiek mee. Na afloop kregen de deelnemers een kaart met een beweegbingo in de brievenbus met leuke, laagdrempelige oefeningen die ze zelf ook de komende tijd binnen kunnen doen. Beweegcoach Anne van Melis: "Juist nu we minder de deur uit kunnen, is het super belangrijk om thuis wel in beweging te blijven. Zo zorg je dat je je conditie op peil houdt en je weerstand verhoogt. Daarnaast maak je door te bewegen ook geluksstofjes aan en die kunnen we nu allemaal wel wat extra gebruiken." 

Steuntje in de rug
De actie is niet alleen bedoeld om de bewoners in beweging te houden, maar zeker ook om zorgpersoneel te steunen. Het Coronavirus heeft het leven van de hele samenleving op zijn kop gezet. Zo kunnen mensen in zorginstellingen bijvoorbeeld geen bezoek ontvangen. De komende weken zullen meerdere beweeglessen op verschillende locaties gaan plaatsen. Deze zullen worden aangekondigd op www.guusbeweegtje.nl.

Meer berichten