Afbeelding

Fusie Uden en Landerd is rond

Algemeen 1.600 keer gelezen

UDEN | Zowel de gemeenteraad van Uden als de gemeenteraad van Landerd hebben gisterenavond het herindelingsadvies gemeente Maashorst vastgesteld. Dit betekent dat ze hebben ingestemd met de fusie, en de gemeentes per 1 januari 2022 opgaan in de gemeente Maashorst.

Alleen de SP stemde gisteren tegen in de digitale vergadering. Ook is nog niet iedereen het eens over de naam van de nieuwe gemeente. Ondanks dat is er een belangrijke stap gemaakt na jarenlange voorbereidingen. De komende tijd werken de beide gemeenten verder aan de invulling van de nieuwe gemeente. Daarbij werken ze onder andere aan een organisatiefilosofie, een inrichtingsplan en het afstemmen van allerlei regelingen en beleid. "We gaan door met de wijze waarop we dit proces tot nu toe doorlopen: samen met onze inwoners, organisaties en bedrijven", vertelt burgemeester Hellegers. "Zo is een belangrijk onderdeel van het herindelingsadvies de toekomstvisie. Dit belangrijke document schetst onze gezamenlijke visie op de toekomst van de nieuw te vormen gemeente Maashorst. Inmiddels zijn wij samen aan de slag om de toekomstvisie verder vorm en inhoud te geven op belangrijke thema's als zorg, wonen, economie, buitengebied en participatie."

Nu de gemeenteraden positief hebben besloten over het herindelingsadvies gemeente Maashorst, geven vervolgens ook de provincie en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hun reactie. Is deze beoordeling positief, dan wordt een voorstel voor een herindelingswet opgesteld.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant