Logo kliknieuws.nl/uden

Ruim 400 pannenkoeken, ijs en geluksmomentjes voor kwetsbare Udenaren

  •   keer gelezen

UDEN | Ze hebben het wederom voor elkaar gekregen: Alledaags Geluk, De Koekenbakkers uit Dinther en Huize Holland. Maar ditmaal maakten ze ruim 200 kwetsbare mensen en partners/gezinnen blij met twee pannenkoeken, twee ambachtelijke bolletjes ijs en een inspirerend cadeau. Afgelopen woensdag en donderdagavond zijn alle adressen voorzien van deze traktatie.

Eind maart signaleerden Petra en Brigitte van Alledaags Geluk een groep Udenaren die door de huidige coronacrisis zwaar getroffen werd. Niet door het virus maar wel door de eenzaamheid. Ze schakelden snel met bevriende ondernemers & Stichting Udenfonds en in een mum van tijd was daar een aanmeldpagina waar mensen een van deze ouderen mochten opgeven. De aanmeldingen stroomden binnen. Binnen no-time was het beoogde aantal van 400 pannenkoeken met ijs behaald. En dat maakte veel los bij de ontvangers; veel emotionele reacties en heel veel lieve berichten van familieleden. "Het is mooi dat je belangeloos iets voor een ander wilt doen, vooral in deze tijd. Dat is heel bijzonder", aldus een oudere dame.

Enthousiasme
Maar er zijn nog meer doelgroepen die wij blij zouden kunnen maken, dachten de dames van Alledaags Geluk en zodoende zochten zij contact met Dichterbij, Leunzorg en Unik. De organisaties die zelfstandig wonende cliënten ondersteunen. En alle drie waren direct enthousiast. "Tof dat er ook aan onze cliënten wordt gedacht in deze tijd, het valt niet mee voor hen om te beseffen wat er precies gaande is en waarom je binnen moet blijven. Dit is een hartverwarmende welkome afleiding en een heerlijke traktatie!"

Samenwerking
Twee acties van deze omvang in vier weken uitrollen is uniek en kenmerkt het soepele schakelen tussen de Gemeente Uden, Stichting Udenfonds en de  ondernemers. "Het is uniek en prettig dat je juist in deze tijd snel kunt schakelen en samen een groot bereik creëert. De foto's en reacties die de ontvangers van de traktaties stuurden zeggen voldoende. En daar doen we het voor!" aldus Petra. "Zonder de financiële steun van de Gemeente Uden en Stichting Udenfonds hadden we dit nooit op zo een korte termijn weten te realiseren." Meer weten over deze en de voorgaande actie? Ga dan naar de website van Stichting Udenfonds.

Meer berichten