Logo kliknieuws.nl/uden

Bezoek weer beperkt mogelijk in Bernhoven

  •   keer gelezen

UDEN | Omdat de uitbraak van het Coronavirus in onze regio afvlakt, net als het aantal opnames van COVID-19 patiënten, is bezoek weer beperkt mogelijk in Ziekenhuis Bernhoven. Dit betekent dat de strenge toepassing van de bezoekregeling heel voorzichtig versoepeld kan worden.

Bernhoven blijft de adviezen van het RIVM volgen. Dat betekent dat bezoek alleen kan plaatsvinden met inachtneming van een aantal spelregels. Voor bezoek gelden de volgende afspraken:

- Patiënten mogen iedere dag tussen 17.00 en 19.00 uur maximaal twee personen op bezoek hebben.
- Bezoekers mogen zelf geen klachten hebben zoals hoesten, verkoudheid, keelpijn, koorts, kortademigheid. Dan geldt nog steeds de regel voor iedereen: blijf thuis.
- Wie voor bezoek Bernhoven binnenkomt moet de handen desinfecteren. Medewerkers geven hier aanwijzingen voor die moeten worden opgevolgd.
- In het ziekenhuis geldt tijdens het bezoek de 1,5 meter maatregel die het RIVM adviseert. Bezoek kan, maar knuffelen en aanraken niet.
- Als de patiënt verdacht wordt van corona, krijgen bezoekers van Bernhoven een mondmasker uitgereikt. Op de kamer van de patiënt liggen spatbrillen klaar.
- Mondmasker en spatbril zijn verplicht. Is het bezoek afgelopen dan moet u deze spatbril desinfecteren en terugleggen in het bakje.
- De lounge op de verpleegafdeling is gesloten. Bezoekers moeten op de kamer van de patiënt blijven.
- Is het bezoek afgelopen, dan moeten de bezoekers het ziekenhuis direct via de kortste route verlaten.
- Bernhoven wijst bezoekers en patiënten erop dat het naleven van deze regels belangrijk is voor de veiligheid van de patiënten, de bezoekers én de medewerkers.

De regels en adviezen van het RIVM blijven voor het ziekenhuis leidend.

Op de IC afdeling en de afdeling vrouw/kind is bezoek helaas niet mogelijk. Het kan zijn dat verpleegkundigen en arts beslissen om in bijzondere gevallen een uitzondering op te maken. In dit geval wordt bij binnenkomst in Bernhoven uitgelegd welke hygiëne- en isolatiemaatregelen getroffen moeten worden.

Meer berichten