Logo kliknieuws.nl/uden

Bezoekersregeling Bernhoven weer bijgesteld, eerste stap bleek nog te groot

  •   keer gelezen

UDEN | De bezoekersregeling die Bernhoven vrijdag aanpaste, is vandaag bijgesteld. Dit omdat het ziekenhuis er na de eerste ervaringen met de nieuwe bezoekersregeling achter is gekomen dat ze een te grote stap hebben gezet. Op sommige plekken wordt het te druk voor zowel patiënten als medewerkers.

Vanaf dinsdagmiddag 21 april is de bezoekersregeling als volgt:

- Iedere dag tussen 19.00 – 20.00 uur mag één persoon per patiënt op bezoek komen.
- U mag zelf geen klachten hebben zoals hoesten, verkoudheid, koorts, kortademigheid. In dat geval moet u voor uw eigen veiligheid en die van onze patiënten en medewerkers thuis blijven.
- Als u naar het ziekenhuis komt voor bezoek, moet u uw handen desinfecteren bij de hoofdingang.
- U krijgt hier een mondmasker uitgereikt van onze medewerkers. Indien noodzakelijk krijgt u op de kamer ook een beschermingsbril.
- U moet tijdens uw bezoek de 1,5 meter afstand tussen elkaar in stand houden. Dit betekent ook dat u uw naaste niet mag aanraken, niet mag knuffelen.
- Als u weer naar huis gaat, moet u het ziekenhuis via de kortste route meteen verlaten. De lounge van de verpleegafdeling is gesloten.
Voordat u het ziekenhuis verlaat moet u nogmaals uw handen desinfecteren.

Bernhoven vraagt begrip voor het feit dat deze regels nodig zijn om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ze vragen dan ook medewerking van de bezoekers om de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. 

Meer berichten