'Aantal verpleeghuisbewoners met Coronavirus blijft stabiel hoog'

  •   keer gelezen

Naar schatting heeft ongeveer één derde van de verpleeghuizen tenminste één patiënt met het Coronavirus. Het RIVM ziet dat er de laatste dagen niet veel nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten bijkomen, maar ziet wel verspreiding van COVID-19 binnen verpleeghuizen.

Het aantal verpleeghuisbewoners met COVID-19 dat overlijdt, blijft stabiel hoog. Verpleeghuizen laten bewoners en zorgmedewerkers testen wanneer er een verdenking is op een COVID-19. Sommige meldingen worden later gedaan. Daarom kan het zijn dat nog niet alle meldingen van de laatste week zijn meegenomen.

In de afbeelding hieronder zie je dat het aantal verpleeghuizen dat voor het eerst een bewoner met COVID-19 meldt sinds eind maart minder wordt. Naar schatting heeft ongeveer één derde van het aantal verpleeghuizen tenminste één bewoner met COVID-19.

In het figuur hieronder zie je dat het aantal gemelde verpleeghuisbewoners met COVID-19 dat overlijdt stabiel hoog is. Het gaat hier alleen om verpleeghuisbewoners die getest zijn op COVID-19. Omdat dat niet bij alle patiënten is gebeurd, ligt het daadwerkelijke aantal overleden verpleeghuisbewoners  met COVID-19 hoger dan het figuur laat zien. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gaat samenwerken met Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg  en Verenso Vereniging van Specialisten Ouderengeneeskunde en Sociaal Geriaters  om beter zicht te krijgen op patiënten in verpleeghuizen die waarschijnlijk COVID-19 hebben of hadden, maar waarbij geen laboratoriumonderzoek is gedaan.

Meer berichten