Logo kliknieuws.nl/uden

Udens bedrijf doneert 12.600 euro aan Helden van Bernhoven actie

  •   keer gelezen

UDEN | Het Udens bedrijf Mark Bongers Academy heeft 12.600 euro gedoneerd aan de actie 'Hart onder de riem voor de helden van Bernhoven'.

Op 22 maart benaderde ondernemer Mark Bongers Suze en Liza omdat hij graag iets wilde bijdragen aan de door hen opgezette actie 'Hart onder de riem voor de helden van Bernhoven ziekenhuis'. Mark heeft een bedrijf dat trainingen en opleidingen verzorgt voor ondernemers die hun sociale media willen verbeteren op het gebied van marketing. Elke maandagavond geeft hij een gratis online workshop, waarbij ondernemers aan het einde van de workshop een mogelijkheid hebben om zichzelf in te schrijven voor een opleiding. Wekelijks kijken bijna 1000 ondernemers naar zijn online workshops. Mark licht toe: "Corona overviel ons allemaal in Nederland. Van de ene op de andere week viel de omzet van veel ondernemers vrijwel geheel weg, zoals in de horeca. Aan de andere kant zag ik, en zie ik nog steeds, hoe in de zorg alle zeilen worden bijgezet om de enorme patiëntentoestroom aan te kunnen. Zelf hebben wij zakelijke klanten in heel Nederland. Zij vroegen hoe het met ons ging, omdat ze in de media veel hoorden over Uden. Als Udense ondernemer vond ik dat ik iets moest doen, maar ik wist niet direct wat. Toen las ik over de actie van Suze en Liza." De actie raakte hem. "Omdat het enerzijds zwaar getroffen collega-ondernemers helpt en aan de andere kant een mooie waardering uitspreekt richting de zorghelden van 'ons' ziekenhuis Bernhoven. Ik besloot om het bereik van mijn online workshops in te zetten om ondernemers bewust te maken van de actie van Suze en Liza. Daarnaast besloot ik om voor elke nieuwe zakelijke klant 30 eetbonnen te doneren, wat neerkomt op 900 euro per klant." Na drie gratis online workshops leverde het uiteindelijk veertien aanmeldingen op, wat neerkomt op een bedrag van 12.600 euro. Dit bedrag wordt zaterdag middels een cheque overhandigd aan de initiatiefnemers van de actie.

Liza en Suze zijn overweldigd door de actie van Mark: "Zo bijzonder dat Mark dit heeft gedaan, met deze donatie kunnen we in één keer meer dan 400 zorgmedewerkers en 22 horeca ondernemers een hart onder de riem steken!" Voor de gehele actie betekent dit dat er nog 'maar' 4000 euro nodig is om het uiteindelijke doel te bereiken: alle 2500 medewerkers oftewel helden van het ziekenhuis Bernhoven een eetbon van 30 euro te overhandigen.

Meer berichten