Udense kermis verzet naar november 2020

  •   keer gelezen

UDEN | Mega Kermis Uden wordt verplaatst naar november van dit jaar. De kermis vindt ieder jaar plaats in juli, maar kan dit jaar rond die tijd niet plaatsvinden vanwege het Coronavirus. Het College van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten om de Mega Kermis Uden te verplaatsen naar 6 tot en met 15 november 2020.

"Mega Kermis Uden is één van de grootste evenementen van Uden", vertelt wethouder Gijs van Heeswijk. "Vanzelfsprekend is dat goed voor onze horeca-ondernemers, de kermisexploitanten en inwoners. Daarom doen wij er alles aan om de kermis te laten doorgaan. We hebben gekozen voor een datum begin november, omdat het kermisseizoen normaal gesproken tot eind oktober loopt. Kermisexploitanten hebben daardoor alle ruimte om naar Uden te komen. Dat maakt een groot aanbod van attracties mogelijk. We kunnen natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat we onze Mega Kermis Uden mogen organiseren, maar we gaan volle kracht vooruit met de voorbereidingen." Met betrokken partijen zoals kermisexploitanten, politie en horeca wordt de komende tijd verder uitgewerkt hoe Mega Kermis Uden er precies gaat uitzien.

Odiliapeel en Volkel
Ook de kermis in Odiliapeel gaat naar een andere datum, en is nu gepland van 2 tot en met 5 oktober 2020. In Volkel blijft voorlopig de geplande datum van 11 tot en met 14 september staan.

Meer berichten