Logo kliknieuws.nl/uden
CORONAVIRUS

Van Rijn: 'Sportscholen op 1 juni open lijkt me onwaarschijnlijk'

  •   keer gelezen

REGIO | Minister Van Rijn van Medische Zorg denkt niet dat de sportscholen in Nederland al op 1 juni open kunnen. "Dat lijkt me onwaarschijnlijk", zei hij na afloop van een gesprek met de sector. Van Rijn wees erop dat het kabinet behoedzaam te werk wil gaan bij het van het slot halen van de samenleving. "Niet alles kan tegelijk."

De sportscholen en fitnesscentra vinden het onterecht dat ze minstens tot 1 september moeten wachten voordat ze weer open mogen. Ze denken dat dat eerder kan. Van Rijn begrijpt de teleurstelling van de branche. In het gesprek is afgesproken dat de sector met aanvullende voorstellen komt om het risico op verspreiding van het coronavirus tijdens het sporten te beperken. "Die voorstellen gaan we dan rustig bekijken en voorleggen aan deskundigen voor advies", aldus Van Rijn.

De sportscholen en fitnesscentra vormen volgens deskundigen een risico omdat er bij binnen sporten in een kleine ruimte aerosolen kunnen ontstaan, wolken met minuscule druppels zweet en ander lichaamsvocht. Dat is een goede voedingsbodem voor het virus.

Meer berichten