Afbeelding

Foto van vroeger: de muziekwijk

Historie 2.575 keer gelezen

De muziekwijk, zoals deze woonwijk in het vroegere buurtschap de Bitswijk vanwege de straatnamen ook vaak wordt genoemd, naderde in het begin van de jaren zeventig zijn voltooiing. Natuurlijk mocht een buurtwinkelcentrum er niet ontbreken en de eerste zaak was Lorijn's Kroon Supermarkt aan het Muziekplein bij de Klarinetstraat. Uiterst links zien we een houten friteskraampje waarvan de uitbaters niet bij ons bekend zijn.

Later bouwde men op de hoek van de Kornetstraat en het Muziekplein een volledig nieuw buurtwinkelcentrum met ruimte voor meerdere zaken waaronder een grote supermarkt en een cafetaria. Door de jaren heen zijn er verder o.a. een slijterij-wijnhandel, een kaaswinkel, een aardappel-groente-fruitzaak, een bloemenzaak, een schoenhandel, een drogisterij en een videotheek gevestigd geweest.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl . Kijk ook eens op onze website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje 'Uden … "ge bent Úje nie mer!" Het fotoboekje is nu in de aanbieding van 19,95 euro naar 15 euro.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant