Afbeelding
Foto: Ronald Strijbosch Photography

VVD-Leefbaar Uden vraagt om opknappen 'enigszins verloederd' sportpark

Algemeen 1.172 keer gelezen

UDEN | VVD-Leefbaar Uden is van mening dat het Udense sportpark wat is verloederd en toe is aan een stevige opknapbeurt. Dat laat de partij in een schriftelijke vraag aan de gemeente weten.

"In het verleden stond Uden bekend als om zijn prachtige sportpark. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw kenden we ‘4 Uden Sportief’: een fantastisch meerdaags sportfestijn dat door mensen vanuit heel Nederland werd bezocht. Veel Udenaren denken hier met weemoed aan terug", schrijft VVD-Leefbaar Uden raadslid Victor Smits. "Tegenwoordig wordt er maar beperkt onderhoud gepleegd aan het sportpark, en dat betreft het gehele gebied tussen de Maasstraat en de Hockeyweg. De fractie van VVD-Leefbaar Uden is van mening dat het sportpark daardoor enigszins verloederd en toe is aan een stevige opknapbeurt." Gebreken die de partij opvallen zijn onder meer kapotte bestrating met gaten in het wegdek, onvoldoende verlichting in het hele sportpark dat een sfeer van onveiligheid creëert, onvoldoende parkeerplaatsgelegenheid wat ertoe leidt dat mensen hun auto in de berm parkeren. "Met name het parkeerterrein bij het oude FC Uden veld, in de bocht naar UDI'19, is totaal verouderd."

De fractie van VVD-Leefbaar Uden zou graag zien dat het sportpark van Uden weer in zijn oude glorie wordt hersteld en waar mogelijk verbeterd. Suggesties om het park op te knappen zijn onder meer uitbreiding aan parkeerplaatsen, verschillende renovaties zoals die van het wegdek, het basketbalveldje en de trimbaan, en het aanplanten van groen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant