Logo kliknieuws.nl/uden
Begin juni zouden alle basisschoolleerlingen weer gewoon naar school mogen.
Begin juni zouden alle basisschoolleerlingen weer gewoon naar school mogen. (Foto: )

Basisscholen begin juni weer helemaal open

  •   1651 keer gelezen

REGIO | Begin juni zouden alle basisschoolleerlingen weer gewoon naar school mogen. De Telegraaf schrijft dat het kabinet mikt op een volledige heropening van het basisonderwijs vanaf 8 juni. Ook zou het voortgezet onderwijs vanaf begin die maand weer aan de slag kunnen.

Sinds vorige week maandag, 11 mei, is het basisonderwijs weer beperkt open gegaan. Leerlingen mogen voor de helft naar school. Scholen bepalen zelf of ze leerlingen halve dagen laten maken of om de dag laten komen. Vanaf 8 juni is deze regeling dus niet meer van toepassing en krijgen de kinderen weer les volgens de normale roosters. 

Uiteraard is deze versoepeling sterk afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in de komende periode. Enkel wanneer het echt veilig is om de scholen weer volledig te openen, zal deze versoepeling doorgevoerd worden.

Vanavond om 19:00 uur houden premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie waarin deze, en mogelijke andere versoepelingen van de coronamaatregelen worden aangekondigd.

Meer berichten