Logo kliknieuws.nl/uden

Nieuwe cultuurhistorische wandeling verkrijgbaar bij VVV Uden

  •   212 keer gelezen

UDEN | Van het oude kruisherenklooster tot het voormalige woonhuis van Piet Mondriaan, er is volop geschiedenis te zien én te beleven in Uden. De nieuwe cultuurhistorische wandeling van VVV Uden voert langs het grote aantal historische hoogtepunten in het centrum en laat op een toegankelijke manier kennismaken met het verleden van het eeuwenoude dorp. De kaart, met een wandelroute van zo'n 3 kilometer, is vanaf nu te koop bij VVV Uden en kost 2,95 euro per stuk.

De nieuwe cultuurhistorische wandeling is ontstaan uit de grote vraag naar een historische wandelroute door het centrum van Uden. Het eeuwenoude dorp met stadse allure heeft namelijk een rijke historie die op vele plekken nog zichtbaar en te beleven is. De route van ongeveer 3 km voert langs meer dan vijftien historische highlights, waaronder het voormalige huis van Piet Mondriaan, Museum Krona en de struikelstenen aan de Veghelse Dijk. Tevens voorziet de route van meer informatie over de betreffende locaties.

Verkrijgbaarheid
De wandeling is vanaf vandaag te koop bij VVV Uden (Brabantplein 28, Uden) en kost 2,95 euro per stuk. De winkel is geopend op de volgende momenten:

Tot en met 31 mei 2020: maandag t/m zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur

Vanaf 1 juni 2020: maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

VVV Uden is op Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag en Tweede Pinksterdag gesloten.

Totstandkoming
De cultuurhistorische wandeling door het centrum van Uden is een initiatief van VVV Noordoost-Brabant en ontstaan uit een nauwe samenwerking met de gastvrouwen van VVV Uden. De route wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Uden.

Meer berichten