Logo kliknieuws.nl/uden

Ook speeltuin De Wiebert gaat weer open

  •   756 keer gelezen

UDEN | Speeltuin de Wiebert gaat weer open vanaf 2 juni. Zowel volwassen als kinderen zijn welkom. Vanaf 12 jaar wordt uiteraard de 1,5 meter maatregel gehanteerd.

De volwassen kunnen gebruik maken van de zitjes die ruim uit elkaar staan. De kinderen onder de 12 jaar kunnen volop genieten om te schommelen en van de glijbaan of de kabelbaan te gaan. Ook kinderen met een beperking zijn welkom. De speeltuin is vanaf Pasen niet open geweest. Er is wel al die tijd onderhoud gedaan, zoals grasmaaien. Er is ook voor 5460.70 euro aan de glijbaan verspijkerd in verband met de veiligheid.

Speeltuin
Ook is nagedacht hoe en wanneer de speeltuin weer open kon gaan. "Er is overleg geweest met de gemeente", vertelt Peter van Lanen van De Wiebert. "Maar die geven ons geen duidelijkheid en verwijzen naar het RIVM. Dit omdat wij een burgerlijk initiatief zijn. De Nederlandse Organisatie voor Speeltuinen (NUSO) maakt zich sterk voor speeltuinen. Ook spreken zij zich namens de aangesloten speeltuinen uit, en gaan samen met Jantje Beton naar de politiek. Er is een brief uitgegaan naar alle Burgemeesters van Nederland namens Scouting Nederland  Jantje Beton/NUSO YMCA en Sociaal Werk Nederland." Speeltuinverenigingen en stichtingen hebben het niet makkelijk in deze tijd. "De wet- en regelgeving stelt hoge eisen aan het speeltuinwerk. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid van speeltoestellen. Kom gerust naar de speeltuin toe. We gaan ervoor", aldus Peter. "Je kunt in de speeltuin niet pinnen, maar wel met 1 euro contant betalen. Toegang is 1 euro per kind op woensdag en zaterdag(middag). De andere dagen betaal je 0,50 euro. Dat kun je in het daarvoor bestemde bakje doen.

Kijk ook op de website www.speeltuindewiebert.nl voor meer informatie over de toegankelijkheid en de openingstijden.

Meer berichten