Afbeelding

Trap-in zoekt alternatief en komt toch met geldinzameling

Algemeen 871 keer gelezen

UDEN | Dit jaar is er op Tweede Pinksterdag ondanks de versoepelde corona-maatregelen geen sponsorfietstocht mogelijk voor de vijftien ontwikkelingsprojecten, die al voor 2020 door de organisatie van de Trap-in waren geselecteerd. Toch ziet het bestuur nu een kansrijke mogelijkheid deze projecten alsnog te ondersteunen door in de maand juni een geldinzameling op touw te zetten.

Dit dankzij een initiatief van enkele gulle gevers in de kring van Harrie van Duijnhoven, waardoor er nu al een bedrag beschikbaar is van bijna 20.000 euro. “Het zal op Tweede Pinksterdag stiller zijn in Uden en Volkel dan in andere jaren", zegt Dick van Doorn, voorzitter van de Trap-in. "Geen drukte op de Markt, geen vlaggen en versiering in de straten, geen muziek in de route, geen pannenkoeken. We hadden ons er al bij neergelegd de hele organisatie door te schuiven naar 2021 en dan alsnog de projecten van 2020 te helpen. Maar nu gloort er toch hoop, nu er een flinke aanzet is gegeven door enkele begunstigers, die overigens anoniem wensen te blijven." Alle kosten waren al gedekt door de ruime sponsoring vanuit het bedrijfsleven, waar Martien van Kessel zich al jarenlang heel actief voor inzet. "Harrie van Duijnhoven was echter halverwege zijn sponsorwerk, totdat hij half maart moest stoppen met het bezoeken van zijn 500 adressen, na de eerste televisietoespraak van de minister-president. Al jarenlang laten enkele trouwe sponsors zich door het enthousiasme van Harrie van Duijnhoven overhalen om een ruimhartige bijdrage te storten voor onze projecten. Ondanks het niet doorgaan van de fietstocht willen zij toch een flinke aanzet geven om toch dit jaar zoveel mogelijk geld te schenken. Zij vinden de sponsoring aan de projecten belangrijker dan de fietstocht." Samen met hun extra bijdrage en het ingezamelde geld van Harrie van Duijnhoven is er nu al bijna 20.000 euro ingezameld. "Het bestuur van de Trap-in stelt dit gulle gebaar enorm op prijs en hoopt dat we dit bedrag gezamenlijk nog flink kunnen verhogen, zodat de projecten dit jaar nog een mooie cheque kunnen ontvangen. Volgend jaar kunnen we dan weer een nieuwe aanvraagprocedure starten."

Iedereen die kan en wil helpen kan een bijdrage storten op IBAN NL 68Rabo017.15.90.279 ten name van 'Trap-in Uden/Volkel' onder vermelding van 'sponsoring projecten 2020'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant