Lockdown Alpe d’HuZes in Boekel: beklim de Alp virtueel

  •   keer gelezen

BOEKEL | Het charity event Alpe d’HuZes in Boekel gaat vanwege het coronavirus niet door. Booming Sport bedacht een oplossing; de ‘Lockdown Alpe d’HuZes’. Op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 juni kan iedereen de ‘Hollandse Berg’ virtueel te beklimmen. Waar? Op de parkeerplaats voor het sportbegeleidingscenter in Boekel aan de Vinkenlaan 14.

Precies in de week waarin Alpe d’HuZes zou plaatsvinden, richt Booming Sport buiten een overdekte wielerlocatie in voor de ‘Lockdown Alpe d’HuZes’. Hier staan twee Tacx Neo Bike Smart, een van de meest geavanceerde indoortrainers van dit moment. Fanatiekelingen die zich vooraf hebben ingeschreven, hebben twee uur de tijd om de Alp (14,2 kilometer - 7,8 procent gemiddeld stijgingspercentage) individueel te beklimmen. Onderweg krijgen zij kosteloos Isotonic Sports Drink van Eurosport nutrition aangeboden.

Schrijf je in
Wil jij de berg ook virtueel beklimmen? Maak je interesse uiterlijk vrijdag 29 mei kenbaar (info@boomingsport.nl) en geef aan wanneer je het liefst zou fietsen. Je ontvangt vervolgens het inschrijfformulier en een lijst met vragen over je gezondheid. Booming Sport wil er namelijk zeker van zijn dat je in goede conditie bent. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per beklimming. Via Team Gimmert goes Alpe d’HuZes, dat normaliter zelf had deelgenomen aan Alpe d’Huzes, gaat dat bedrag naar KWF Kankerfonds.

Brand een kaarsje
Aan de weg staat een geldbus waarin voorbijgangers geld kunnen doneren. Ook dat bedrag gaat integraal naar het goede doel. Op dezelfde plek hebben deelnemers de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken voor de persoon voor wie zij op dat moment de Alpe d’Huez virtueel beklimmen. Er mogen uiteraard ook foto’s worden geplaatst van dierbaren die helaas aan kanker zijn overleden.

Respecteert coronamaatregelen
Booming Sport hoopt op zo veel mogelijk interesse. Uiteraard worden alle coronamaatregelen die op dat moment gelden gerespecteerd. Booming Sport verzoekt deelnemers en belangstellenden om de maatregelen in acht te nemen.

Meer berichten