De Pul start online concertserie | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Een fragment uit de film van DADA.
Een fragment uit de film van DADA.

De Pul start online concertserie

  •   keer gelezen

UDEN | Verschillende acts staan de komende tijd op het podium van De Pul. Niet voor een volle zaal, maar voor verschillende cameramannen. Met de serie ‘Lockdown Heatbeats’ experimenteert De Pul met eigen, hoogwaardige concertfilms met livemuziek en interviews. Onder andere Pater Moeskroen, Baby Blue, DADA en Sandra van Nieuwland zullen op het podium en voor de camera kruipen.

“Ook als we dicht zijn, blijft het kriebelen,” vertelt programmeur Hugo Berends van De Pul Uden. “Toen duidelijk werd dat de maatregelen nog wel een poosje gingen duren, ben ik met verschillende artiesten en boekers gaan praten over wat we wél kunnen doen. Veel podia organiseren livestreams met artiesten, maar met De Pul wilden we kijken hoe we dat naar een volgend niveau konden tillen. Het resultaat is Lockdown Heartbeats.” In tegenstelling tot de livestreams zijn de optredens in De Pul niet live te bekijken op de social mediakanalen. In plaats daarvan is een filmcrew met meerdere camera’s bezig geweest het concert zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Het resultaat is een concertfilm waar livemuziek en interviews worden afgewisseld in een prikkelende uitzending.

Geen onbekenden voor De Pul
In de serie Lockdown Heartbeats komen bekende acts voorbij, die op een of andere manier een connectie met De Pul hebben. Sandra van Nieuwland zou in deze periode optreden in De Pul, maar haar show moest worden verplaatst, evenals de show van de band PEER. De Eindhovense rapper DADA heeft zijn roots in Uden liggen en stond al meerdere keren in De Pul. Ook de feestband Pater Moeskroen is geen onbekende in Uden, maar het is wel de eerste keer dat ze voor een zaal zonder publiek staan in De Pul.“Het is super gaaf om artiesten in deze tijd alsnog een podium te kunnen bieden. Je voelt dat iedereen er hartstikke veel zin in heeft tijdens de opnames, waarbij we netjes rekening hebben gehouden met alle geldende maatregelen. Dinsdagavond verschijnt de eerste aflevering van Lockdown Heartbeats met rapper DADA. Ik ben heel benieuwd of we de energie van de opnames kunnen delen met ons publiek.”

Informatie
Lockdown Heartbeats is vanaf dinsdag 2 juni meerdere keren per week te gratis en voor iedereen te bekijken op het Facebook en YouTubekanaal van De Pul. Kijkers en sympathisanten kunnen per concert een donatie achterlaten, waarmee ze de artiest en De Pul kunnen steunen.

Meer berichten