Foto: Henk Lunenburg

Oproep: kom zaterdag niet naar de herdenkingsbijeenkomst maar kijk thuis

  •   keer gelezen

UDEN | Voor alle mensen in de regio Uden die tijdens de corona een dierbare zijn verloren, vindt op zaterdagavond 30 mei om 19.00 uur een digitale herdenking plaats. Om grote drukte te voorkomen kun je de herdenking niet op de plek zelf bijwonen.

Tijdens de herdenking worden overledenen in liefde herdacht en kan men troost vinden in muziek. De herdenking is een initiatief van Christine Veldhoen uitvaartzorg uit Uden. Speciaal voor deze gelegenheid onthuld burgemeester Hellegers een gedicht bij de herdenkingsboom die hier speciaal voor de corona slachtoffers wordt geplant. De boom krijgt een plaats bij de verhalenbank in het centrum van Uden aan de achterzijde van de Petruskerk. 

Uit de vele reacties van de afgelopen dagen blijkt dat de Udense gemeenschap dit initiatief erg waardeert. Om grote drukte te voorkomen is er daarom voor gekozen om alles vooraf op video te nemen en te monteren tot een film van ongeveer 20 minuten. Er is zaterdagavond dus geen live herdenking bij de verhalenbank. De film wordt op zaterdagavond om 19.00 uur uitgezonden via de website www.metliefdeterugkijken.nl. Iedereen kan deze herdenkingsbijeenkomst thuis bijwonen.

Meer berichten