Afbeelding

Meer ruimte bij Take Ten, bios bedenkt oplossing voor serviceconcept

Algemeen 1.076 keer gelezen

UDEN |  Servicebioscoop Take Ten is sinds 16 maart gesloten wegens de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Door het kabinetsbesluit om de maatregelen te versoepelen zal de bioscoop vanaf 1 juni haar deuren weer openen. Om te voldoen aan de richtlijnen krijgen gasten voorlopig nog meer ruimte in de servicebioscoop.

Er zijn een aantal belangrijke wijzigingen in het concept doorgevoerd om 1,5 meter afstand te creëren tussen de gasten onderling maar ook voor medewerkers. “Online kaartverkoop wordt gestimuleerd en bij de kassa’s zijn schermen aangebracht waardoor gasten ter plaatse ook veilig een kaartje kunnen kopen”, licht bioscoop manager Jesse Oude Griep toe. “Gasten die een kaartje gekocht hebben, kunnen direct plaatsnemen in de zaal, zonder de gebruikelijke ticketcontrole. Een collega komt later in de zaal bij alle gasten langs en controleert op een tablet of er betaald is en of men op de juiste plaats zit. Zo is er wel persoonlijk contact maar met gepaste afstand." Via de website, telefoon en WhatsApp kan er gereserveerd worden maar er geldt voorlopig een maximum van 30 gasten per zaal. Er blijven tussen twee gezelschappen altijd twee stoelen vrij op dezelfde rij. Ook de plaatsen direct voor of achter een reservering kunnen niet gekozen worden. Op deze manier zitten gezelschappen in de zaal op ruim 1,5 meter afstand van elkaar. 

De bioscoop heeft ook een oplossing gevonden om het serviceconcept in stand te houden. Hapjes en drankjes kunnen online besteld en betaald worden, na het reserveren van de plaatsen. Ook als er telefonisch of via Whatsapp gereserveerd wordt, kan dit met behulp van een link in de bevestigingsmail. Bij aankomst in de zaal wordt de bestelling op 1,5 meter afstand uitgeserveerd. Om eventuele rijvorming bij de kassa en de zalen in goede banen te leiden, worden er extra medewerkers ingezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant