Afbeelding

Ingezonden: 'Het wordt tijd voor de Hogeschool Uden'

Ingezonden 1.762 keer gelezen

"Het wordt tijd voor de Hogeschool Uden.

Of ik moet zeggen Maashorst Applied Sciencetific Institute?

Zoals het nu er naar uitziet gaan de hogescholen en universiteiten in Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen en Veghel voorlopig niet open.

Het zal nog een hele kluif worden om een ander in goede banen te leiden. Het zal passen en meten worden. Gaan de studenten straks 3 dagen naar school van tien uur in de ochten tot tien uur in de avond. Wordt de zaterdag weer zoals vroeger een normale lesdag? Of blijven we bij de 5 daagse schoolweek? Verdwijnt het bijbaantje op zaterdag voor vele studenten? Hoe gehecht zijn studenten aan een vrije zaterdag? Dat is de grote hamvraag?

Op papier lijken bepaalde oplossingen makkelijk in de oren te klinken. De verwezenlijking in de praktijk kan zorgen voo de nodige kopzorgen. Om te zorgen voor minder verkeersbewegingen en studenten, die wonen Uden en in de directe omgeving de fiets te pakken of met de benenwagen te komen, stel ik voor om werk te maken van hogeschool Uden.

Een mooie plek zou zijn om theater Markant in te richten als collegezaal. Kunnen we tegelijkertijd experimenteren of het werkt met de voorgestelde schermpjes. Mocht er nog extra plaats nodig zijn, kan er op een grote tent worden neergezet op de markt. Met stoelen en tafels. Slimme ondernemers kunnen zorgen voor internetverbindingen, waardoor men op afstand college kan volgen. Ook kunnen hoogleraren naar Uden komen om college te komen geven. Wellicht kunnen er interessante gastdocenten uitgenodigd worden.

En wat zou het mooi zijn als men na een zware dag studeren of in tijdens de pauze een drankje zou kunnen nuttigen of hun hapje zou kunnen eten bij de plaatselijke kroeg of restaurant op de Markt of elders. Mits vooraf geregeld en betaald.

Voor studenten die toch afhankelijk zijn van het openbaar kunnen op- en uitstappen bij halte Koopmanstraat. Natuurlijk zal de naam van de halte veranderd worden in Hogeschool Uden en zullen meer bussen de halte aan doen. Ook kan men met een experiment starten met een snelle verbinding Nijmegen - Uden - Eindhoven via de A50 met een shuttleverbinding van en naar de Hogeschool Uden.

Kort samengevat: wordt het niet tijd voor de Hogeschool Uden?"

Sung Bruijnen,
geregeld inspreker bij de gemeenteraad van Uden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant