Afbeelding

Doel actie 'Helden van Bernhoven' behaald: eetbon voor alle 2465 medewerkers

Human Interest 1.381 keer gelezen

UDEN | Suze de Jong en Liza Kremers begonnen in maart de actie 'Hart onder de riem voor de helden van Bernhoven', waarmee ze als doel stelden alle medewerkers van het Udense ziekenhuis een eetbon aan te bieden van een horecazaak uit de regio. 19 maart ontvingen de dames de eerste donatie en twee maanden later hebben ze het doel bereikt: 2465 medewerkers zijn blij gemaakt.

“Het streefbedrag hebben we tussentijds een aantal keer aangepast, omdat al heel snel bleek dat Bernhoven in crisistijd meer medewerkers nodig had dan vóór de coronacrisis", vertelt Suze. "Inmiddels hebben we het definitieve aantal medewerkers in beeld: 2465. Het beoogde bedrag van 75.000 euro hebben we niet volledig hoeven behalen, aangezien veel restaurants zelf ook nog eetbonnen hebben gedoneerd. Zo zijn we door donaties van particulieren, bedrijven en de horeca zelf, aan 2465 eetbonnen gekomen en krijgt iedere medewerker een bon!” Zestien vrijwilligers hielpen de dames om alles achter de schermen te regelen. Liza: “Toen we de 2465 eetbonnen aantikten en dit deelden op de vrijwilligers-app barstte het gejuich los. Het is zo mooi om te zien dat iedereen die zich heeft ingezet voor deze actie deze betrokkenheid voelt.”

Het einde van de actie valt mooi samen met de datum waarop de horeca weer (gedeeltelijk) open gaat, namelijk 1 juni. Op die manier kan er meteen gebruik gemaakt worden van de eetbonnen. Vanuit het ziekenhuis komen er mooie reacties op het behalen van het doel. Marcel Schenkels, Floor van den Bogaart en een aantal zorgmedewerkers van Bernhoven namen donderdagmiddag 28 mei de bonnen namens ziekenhuis Bernhoven in ontvangst. “Een donatie om nooit te vergeten", aldus Floor. Suze en Liza benadrukken dat niet alleen zij, maar vooral ook de donateurs, zowel particulieren als bedrijven, de horecaondernemers en alle vrijwilligers bedankt mogen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant