Het terras op de Markt is uitgebreid om meer mensen een plek te kunnen bieden.
Het terras op de Markt is uitgebreid om meer mensen een plek te kunnen bieden. Foto: Henk Lunenburg

Horeca staat te popelen om mensen te ontvangen

Centrum 1.806 keer gelezen

UDEN | Na ruim 2 maanden de deuren gesloten te hebben is het vanaf maandag 1 juni ook in Uden zover en mogen naast de winkels ook de cafés en restaurants hun deuren en terrassen weer openen. "De ondernemers staan te popelen om weer mensen te ontvangen", vertelt centrummanager Peter van den Elsen.

De horecazaken hebben de afgelopen tijd veel gedaan om iedereen op een veilige manier te kunnen ontvangen. Vanaf 12.00 uur kun je weer een drankje drinken op het terras en een hapje eten in je favoriete tent. Ook zijn op Tweede Pinksterdag alle winkels in het centrum geopend. "Sinds twee weken zijn alle winkels, inclusief kappers en schoonheidssalons, weer open. Dat zijn er in totaal ruim 200", aldus Peter van den Elsen. "We hopen weer een volwaardig, mooi centrum aan te kunnen bieden. Nu de horeca ook weer open is, is het meer zoals het hoort te zijn, maar dan met aangepaste maatregelen." Op maandag 1 juni zul je acts in het centrum tegenkomen, die op een ludieke manier de 1,5 meter gaan duiden. "We zien het bezoek aan ons centrum toenemen. De consument raakt gewend aan de beperkende maatregelen en voelt zich vrijer om naar buiten te gaan en het normale leven weer op te pakken. De winkeliers zijn voorbereid en hebben allen een deurbeleid waardoor de 1,5 meter gehandhaafd kan worden in en voor de winkel. Er wordt gewerkt aan manieren om het Udense centrum nog veiliger te maken."

Maatregelen
Voor de horeca geldt binnen een maximum van 30 gasten, exclusief personeel. Bezoekers moeten reserveren én 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dat laatste geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden. Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten, en ook hier geldt de 1,5 meter afstand regel. Veel horecaondernemers zijn creatief, zoals De Eetkaamer aan het Brabantplein. Zij mogen in overleg met de gemeente de zaak in drie delen onderverdelen. Ze kunnen op deze manier toch wat extra gasten ontvangen.

Újese bingo
Om te vieren dat de horeca op 1 juni weer beperkt open mag, komen de Udense horeca en sponsoren op zondag 31 mei met een 'unlock edition' van De Újese Bingo Show, die eerder deze maand met succes werd gehouden. Ook deze keer zijn er weer allerlei prijzen te winnen. Bingokaarten zijn verkrijgbaar op www.uje.debingoshow.nl. Om 19.00 uur start de livestream.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant