Een doorkijkje van de huidige expositie.
Een doorkijkje van de huidige expositie.

Kunstation opent weer de deuren

Algemeen 410 keer gelezen

UDEN | Na een sluiting van drie maanden vanwege de coronacrisis gaan vanaf zaterdag 6 juni de deuren van Galerie Kunstation aan de Prior van Millstraat 14 weer open. De expositie naar aanleiding van de fusie tussen de gemeenten Uden en Landerd wordt verlengd tot en met 12 juli. De expositie is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

De galerie is ruim genoeg om de 1,5 meter afstand in acht te kunnen nemen. Toch zijn er, om verspreiding van het virus te voorkomen, een aantal maatregelen genomen. Zo moeten de bezoekers bij binnenkomst hun handen ontsmetten. Er mogen niet meer dan 30 bezoekers aanwezig zijn, die een looproute dienen te volgen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er kan geen gebruik gemaakt worden van het toilet en er wordt ook geen koffie of thee geschonken.

Kunstwerk
Zes kunstenaars uit Uden en zes uit Landerd exposeren hun werk. Gezamenlijk werken deze kunstenaars aan een kunstwerk. Sommigen hebben in de afgelopen periode hieraan gewerkt, anderen zullen dit tijdens openingstijden in de achterste ruimte van het Kunstation doen, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen. Op 12 juli wordt het kunstwerk onthuld in het bijzijn van de kunstenaars en de burgemeesters van Uden en Landerd. Na de expositie wordt dit kunstwerk afwisselend in de gemeentehuizen van Uden en Landerd tentoongesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant