Afbeelding

BillyBird Park Hemelrijk opent grootste aquapark van Nederland

Algemeen 4.053 keer gelezen

VOLKEL | BillyBird Park Hemelrijk heeft tijdens Pinksteren met een zomers sfeertje het AquaFunPark in gebruik genomen. Deze nieuwe attractie is direct het grootste aquapark van Nederland. Op termijn kunnen er 200 sportievelingen gelijktijdig gebruik van maken. In verband met corona is dit nu nog beperkt tot 40. De ervaring moet leren of dit aantal kan worden verhoogd.

Een AquaFunPark is een soort hindernisbaan op het water. Telkens uit het water op de drijvende springkussens klimmen is best vermoeiend. De hoogste attractie is ruim 4 meter. Zwemvesten zijn verplicht. Er is zowel een parcours voor kinderen als voor jeugd en volwassenen.

Waterattractie
Sinds 8 mei is Hemelrijk geopend voor haar leden. Toen is ook het nieuwe speelgebied RUIG in gebruik genomen. Ton Derks, recreatieondernemer achter BillyBird, vertelt: “Vanaf 2014 hebben we ieder jaar een nieuwe attractie in gebruik genomen. Met iedere attractie wordt het park minder weersafhankelijk. Er zijn immers heel veel dagen tussen 15 en 25 graden. Met het AquaFunPark investeren we weer in de aantrekkelijkheid van ons strandbad. Juist met warm weer hebben we dan een extra activiteit voor onze bezoekers. De entreeprijs van BillyBird Park Hemelrijk hebben we al jaren niet verhoogd. We hebben er nu voor gekozen om de entreeprijs niet te verhogen, maar om voor het AquaFunPark te laten betalen. Dan hoeven ook alleen de mensen ervoor te betalen die er ook echt gebruik van kunnen maken.”

Hemelrijk weer open voor niet-leden
Vanaf dinsdag 2 juni kunnen ook niet-leden weer een bezoek brengen aan Hemelrijk. Door de coronacrisis heeft Hemelrijk een beperkte capaciteit. De ledenstop wordt daarom voorlopig nog gehandhaafd. Zowel leden als niet-leden moeten via internet reserveren. 80 procent van de capaciteit is voor de leden gereserveerd; 20 procent voor de niet-leden. Ton Derks: “Wij zijn continu aan het kijken hoeveel mensen we verantwoord kunnen ontvangen. Dit hangt onder meer af van het weer. We laten mensen daarom ook pas vanaf vijf dagen vooraf reserveren. Dan is de weersvoorspelling enigszins betrouwbaar. Als het dan wat mooier weer wordt, laten wij meer bezoekers toe. Op onze website zitten we dan eerst vol en als mensen dan een dag later kijken en wij hebben extra plaatsen vrij gegeven, zitten we plotsklaps niet vol. Heel lastig; maar wel een gevolg van de corona maatregelen. Gelukkig snappen mensen de noodzaak.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant