Afbeelding

Foto van vroeger: Losplaats met spoorbaan

Algemeen 1.809 keer gelezen

Wie zich een beetje kan oriënteren in het Uden van enkele tientallen jaren geleden herkent op deze foto nog twee bestaande woonhuizen. Uiterst links zien we de pand op de hoek van de Millsebaan en de Prior van Milstraat. Uiterst rechts een woning aan de Volkelseweg. De fotograaf stond midden op de huidige Losplaats, waaruit blijkt dat de wegenstructuur op dit stukje flink is veranderd. Jammer genoeg zien we op deze foto uit 1981 het voormalige station Uden, dat een jaar later gesloopt zou worden, niet staan.

Aan de rechterkant van de spoorlijn wordt momenteel de nieuwe woonwijk DICO-terrein gerealiseerd met een aantal woningen die een oud industrieel karakter hebben.

Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar station Uden was destijds een kleine schakel in de verbinding tussen Londen, Berlijn en Moskou. Bij de gewone Udenaar was de spoorlijn beter bekend als het Duitse lijntje: van Boxtel, via Veghel en Uden naar Gennep en het Duitse Goch.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op onze website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje 'Uden … “ge bent Úje nie mer!” Het fotoboekje is nu in de aanbieding van 19,95 euro naar 15 euro.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant