Wat moet je weten voor je belegt in Bitcoin | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Foto:

Wat moet je weten voor je belegt in Bitcoin

  •   keer gelezen

Er zijn steeds meer mensen die kennis maken met de crypto markt. Dit komt natuurlijk door de uitzonderlijk hoge rendementen die je hier op kunt krijgen. Nu is het wel zo dat niet iedereen voldoende onderzoek doet voordat hij of zij begint. Aangezien het toch handig is om het een en ander te weten hebben we in dit artikel het belangrijkste voor je onder elkaar gezet. Door ze informatie weet je beter waar je op moet letten bij het investeren in Bitcoin. 

De prijs van Bitcoin staat niet vast

Dit is super belangrijk om te weten: er is geen officiële Bitcoin-prijs. De prijs van Bitcoin wordt bepaald door wat mensen bereid zijn te betalen. Bitcoin's prijs wordt over het algemeen getoond als de kosten van een bitcoin. Echter is het bij een exchange mogelijk om Bitcoins te kopen voor elk bedrag. Je kunt hier ook minder dan één bitcoin kopen. Zoals bij elke markt is niets zeker, ook niet de prijs van de munt.

Een gok is net zo nauwkeurig als die van iemand anders als het gaat om het voorspellen van de Bitcoin-prijzen op korte termijn. In de loop van de geschiedenis is Bitcoin over het algemeen in een zeer snel tempo in waarde gestegen. Maar dit betekent niet dat dit altijd zo gebeurt, op dit moment is er namelijk een kleine daling die vrij stabiel blijkt te zijn. Wat de Bitcoin prijs morgen is weet echt niemand! Op dit principe spelen veel geautomatiseerde robots in zoals Bitcoin Future

Bitcoins zijn schaars (net als goud)

Wat veel mensen niet weten is dat Bitcoin schaars is, net als goud Laten we naar goud kijken als een voorbeeldig betaalmiddel. Er is een beperkte hoeveelheid goud op aarde. Naarmate er nieuw goud wordt gedolven, blijft er steeds minder goud over en wordt het steeds moeilijker en duurder om te vinden en te delven. Om deze reden, samen met de millennia lange geschiedenis van goud als ruilmiddel, wordt het lang beschouwd als een goede investering tegen de monetaire inflatie. 

Hetzelfde geldt voor Bitcoin. Er zullen slechts 21 miljoen Bitcoins zijn. Naarmate de tijd vordert, worden ze steeds moeilijker te vinden en te delven. Hierdoor zal de prijs dus gaan stijgen op de lange termijn, dit maakt het een prima investering. 

Bitcoins zijn super nuttig

Naast het feit dat ze schaars zijn, zijn bitcoins ook nog eens super nuttig. Bitcoin biedt een prettig monetair beleid dat door iedereen geverifieerd kan worden. Het monetaire beleid van Bitcoin is een van de belangrijkste kenmerken van dit project. Het is mogelijk om te zien wanneer nieuwe bitcoins worden aangemaakt, wanneer een transactie wordt aangemaakt, of hoeveel bitcoins er in omloop zijn. Bitcoins kunnen van overal ter wereld naar iedere plek worden gestuurd. 

Geen enkele bank kan betalingen blokkeren of je rekening sluiten. Bitcoin is ook nog eens censuur bestendig geld. Bitcoin maakt grensoverschrijdende betalingen mogelijk en biedt een gemakkelijke manier voor mensen om te ontsnappen aan het mislukte monetaire beleid van de overheid. Het internet maakt informatie wereldwijd en gemakkelijk toegankelijk. Een wereldwijde valuta zoals Bitcoin zal een grote impact hebben op de financiën en de wereldeconomie. Als je de potentiële impact van Bitcoin begrijpt, zal het niet moeilijk zijn om te begrijpen waarom investeren in bitcoin een goed idee kan zijn.

Je weet door deze informatie al wat beter wat de kracht is van Bitcoin. Wel moet je je bewust zijn van het feit dat de koersen aardig kunnen schommelen. Dit is de reden dat je alleen met geld zou moeten beleggen wat je op de korte termijn niet nodig hebt. Zolang je het voor de lange termijn laat staan is de kans aanzienlijk groot dat het meer waard zal worden. 

Meer berichten