Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Henk Lunenburg

Toch de Udense vierdaagse wandelen, maar dan anders

  •   1457 keer gelezen

UDEN | Deze week zouden veel mensen, vooral kinderen, deelnemen aan de Avond4daagse in Uden, maar ook dat kan deze vanwege Corona niet doorgaan. Stichting Schoolsport Uden, organisator van de Udense Avond4daagse, komt met een oplossing om tóch te kunnen wandelen.

"De Koninklijke WandelBond Nederland heeft iets heel leuks bedacht, waardoor je toch heerlijk kunt wandelen", vertelt Kees van der Wijst van Stichting Schoolsport Uden. "De bond heeft een Avond4daagse vanuit huis ontwikkeld. Stichting Schoolsport Uden heeft hier, met ondersteuning van Guus beweegt je, positief en enthousiast op gereageerd." De Avond4daagse biedt deelnemers de mogelijkheid om vier routes te lopen vanuit huis. Na aanmelding krijgen deelnemers toegang tot een speciale app. "Die maakt op basis van ingegeven afstand en startplaats automatisch vier verschillende routes. Deze kun je met de app lopen. De app houdt de wandeling bij en geeft automatisch een seintje als de vier dagen volbracht zijn. Na afloop ontvang je ook nog de enige echte Avond4daagse medaille." Mensen van Stichting Schoolsport Uden brengen de medaille persoonlijk bij je thuis. Het inschrijfgeld voor deze Avond4daagse bedraagt 5 euro.

Richtlijnen
De vier wandelingen moeten tussen 1 juni en 31 augustus gelopen te worden. Wel dien je de vier tochten binnen twee weken volbracht te hebben, én je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. "Het is dus niet de bedoeling dat je met een grote groep loopt, maar met een vriendje of met het gezin mag natuurlijk best. Wij adviseren te gaan lopen onder begeleiding van een volwassene. Natuurlijk zul je onderweg geen verkeersregelaars aantreffen zoals je gewend bent, dus dien je zelf heel goed op te letten bij het oversteken van drukke wegen. Je mag natuurlijk zelf kiezen wanneer je loopt, of dit nu ’s avonds, ’s middags of in het weekend is, dat maakt niet uit." Je kunt kiezen uit routes van 2,5, 5 of 10 kilometer.

Inschrijven
Heb je zin gekregen om mee te doen en wil je je aanmelden als deelnemer? Ga dan naar www.avond4daagse.nl/deelmers/avond4daagse-home-edition, en volg de aanwijzingen die je daar aantreft. De Avond4daagse wordt volgend jaar gehouden van 8 tot 11 juni.

Meer berichten