Afbeelding

Foto van vroeger: de Kazernestraat

Historie 1.799 keer gelezen

Dit is het knusse Kazernestraatje met de kleine arbeiderswoningen in de zomer van 1992. De Kazernestraat was een zijstraat van de Julianastraat. Tegenover het gedeelte dat we op deze foto zien stond vroeger de kazerne van de Koninklijke Marechausse; dat gebouw uit 1922 was nog tot 1983 in gebruik als politiebureau.

Uiteraard voldeed het gebouw de laatste twintig jaren niet meer aan de eisen en het politiekorps moest onder zeer moeilijke omstandigheden haar werk doen. Uden was in die periode gegroeid van minder dan 10.000 tot meer dan 30.000 inwoners. Op de plaats van de oude kazerne staat nu het appartementencomplex Zoggelpoort met daarvoor een van de vele rotondes die het drukke verkeer in het centrum beter moeten laten doorstromen. De Kazernestraat is een van de belangrijkste fietsverbindingen tussen het centrum en de wijk Zoggel.

Volgende week zal voorlopig de laatste foto in deze rubriek verschijnen. In de maanden juli en augustus zal deze rubriek tijdelijk niet verschijnen. Wij wensen onze lezers alvast een prettige vakantieperiode.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op onze website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje 'Uden … “ge bent Úje nie mer!” Het fotoboekje is nu in de aanbieding van 19,95 euro naar 15 euro.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant