Sharon was erg verrast toen ze hoorde dat ze in de finale stond.
Sharon was erg verrast toen ze hoorde dat ze in de finale stond.

Sharon (24) in finale Miss Beauty of Noord-Brabant

Algemeen 1.994 keer gelezen

UDEN | Sharon Muskee uit Uden staat in de finale van Miss Beauty of Noord-Brabant. Volgend jaar strijdt ze met andere dames om de eerste plek.

Sharon werd afgelopen februari via social media gescout, en was daardoor zeker van een plek bij de casting. "Er is best wat tijd overheen gegaan voordat ik de knoop had doorgehakt om echt mee te doen", vertelt ze. "Ik had voor mezelf nog best wat vragen. Wat zijn missverkiezingen? Pas ik wel in 'het plaatje'?, en ga zo maar door. Nadat ik het voor mezelf goed had overwogen, heb ik mezelf aangemeld. Ik kwam erachter dat het bij Miss Beauty of Noord-Brabant niet gaat om in het perfecte plaatje te passen." In werkelijkheid gaat het om het totaalpakket, de beauty and the brains. "Zo wordt er gekeken naar maatschappelijk betrokkenheid en allerlei andere sociale aspecten", legt ze uit. "De jury neemt dit alles nauwkeurig mee in de beoordeling. Mensen hebben vaak het vooroordeel dat meiden die meedoen aan een missverkiezing arrogant en oppervlakkig zijn. Zelf heb ik ondervonden dat het tegendeel waar is. De meiden in mijn traject zijn allemaal erg lief en we staan voor elkaar klaar als dat nodig is."

Activiteiten
De finalisten doen, ook in deze bijzondere tijden, veel activiteiten. "Onze eerste activiteit was bij haarspecialist BeauXX. Hier hebben we haar advies gekregen en een fotoshoot gehad voor de stemfoto's. Onze tweede activiteit was een bootcamp. Deze was bedoeld voor teambuilding. Helaas hebben we na de tweede activiteit elkaar alleen nog gezien door middel van videobellen vanwege Corona, maar ondanks dat doen we nog steeds leuke activiteiten zoals een make-up challenge, hair challenge en een social media challenge."

LINDA.foundation
De finalisten van Miss Beauty Of Noord-Brabant zetten zich ook in voor de LINDA.foundation, om gezinnen die het financieel moeilijk hebben te helpen. "Ik doe dit door te flyeren en door lege flessen op de halen, dus als je je lege flessen hiervoor beschikbaar wilt stellen, mag je mij een berichtje sturen via Facebook of een e-mail sturen naar sharonm95@hotmail.nl. Natuurlijk mag je ook altijd doneren. Dat kan via de website www.actievoorlindafoundation.nl/actie/sharon-muskee-2.

Finale
Sharon had niet verwacht dat ze één van de gelukkige finalisten zou zijn. "Tijdens de casting waren er zoveel leuke meiden. Toen er aan het einde van de castingdag bekend werd gemaakt wie er door zouden zijn naar de finale, was ik enorm zenuwachtig. Toen de laatste sjerp naar mij ging was ik erg verrast." Wil je Sharon helpen naar de eerste plaats? SMS dan 'Poll Noordbrabant Sharon' naar 3010. Mocht ze winnen, dan gaat ze door voor Miss Beauty of The Netherlands. "Dat wil zeggen dat je tegen de elf andere missen van de provincies gaat strijden. Verder ben je natuurlijk Miss Beauty of Noord-Brabant 20/21. De finale is vanwege Corona uitgesteld en de planning is dat de finale nu volgend jaar maart, april zal plaatsvinden." Met haar deelname wil ze vooral laten zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht hoe. "We zijn tenslotte allemaal mooi op onze eigen manier."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant