Afbeelding

Bekende Nederlanders laten van zich horen in videoproject De Pul

Algemeen 1.025 keer gelezen

UDEN | Bekende artiesten, bezoekers, beveiliging, managers, agenten, fotografen en vrijwilligers geven de Nederlandse muzieksector een gezicht in een kunstzinnig videoproject naar initiatief van De Pul. Het Udense cultuur- en poppodium De Pul heeft alle krachten uit de Nederlandse muziekscene gebundeld in de video ‘We weten allemaal precies hoe belangrijk livemuziek is’, waarin onder andere Glennis Grace, Wolter Kroes, Jan Smeets en Michiel Veenstra het belang van de sector een gezicht geven.

De video, die onderdeel uitmaakt van de grote landelijke campagne ‘Liefde voor Muziek’, moet op een poëtische en bijzondere manier het belang van de Nederlandse muzieksector een gezicht geven. De evenementen- en muzieksector, die zwaar wordt getroffen in de huidige coronacrisis, is meer dan een hobby en is van groot belang voor de (lokale) economie en onze culturele waarden. Maar dat wordt nog niet altijd zo erkend en gezien. Daarom dat een lijst aan bekende én vooral ook onbekende gezichten uit de sector samen één verhaal vertellen. Een kunstzinnig verhaal, dat op verschillende manieren kan worden bekeken.

Liefde voor Muziek
De wereld van livemuziek ligt op zijn gat. Niet een beetje, niet aangekondigd, niet verwacht, niet gewenst en vooral niet welkom. De sector toont haar veerkracht, met publieksacties, livestreams, lobby-sessies en andere initiatieven. Maar dat is niet waarvoor veel mensen actief zijn geworden in deze sector. Zij gedijen en genieten van kolkende massa’s, interactie en bovenal: gedeelde liefde voor muziek. De video is onderdeel van de landelijke campagne ‘Liefde voor Muziek’, die eindigt met het aanbieden van de petitie, die inmiddels al 60.000 keer ondertekend is, aan minister van Engelshoven van Cultuur in Den Haag.

Kunstzinnig realistisch
De video, een kunstzinnig stuk realisme, is sinds vanochtend via Youtube en Facebook te zien en te delen. Gestreefd wordt naar herkenning en erkenning van het belang van livemuziek. Een doel, wat gezien alle liefde vanuit de bezoekers, niet nodig zou moeten zijn, maar in het publieke debat, soms wel hard nodig lijkt. De kijker begrijpt na het zien van de video het belang van de mooiste sector van Nederland. Nu, in Corona-tijd, maar ook daarna. Een tijdloos document over het belang van livemuziek. Geen harde argumenten-killer, maar een verrassende video die het gevoel en belang van livemuziek bevestigt. Temeer, omdat in de video 30 personen zichtbaar zijn die bestaan bij de gratie van livemuziek.




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant