Logo kliknieuws.nl/uden

5000 euro voor ONS welzijn voor 'positieve actie in negatieve tijd'

  •   keer gelezen

UDEN | ONS welzijn krijgt een bijdrage van 5000 euro van het Oranje Fonds voor het uitvoeren van allerlei projecten onder de naam ‘Een positieve actie in een negatieve tijd’. Onder die titel vallen projecten die uitgevoerd worden om het coronaleed te verzachten in de gemeenten Uden, Boekel, Veghel en Oss. 

Met de acties zoekt ONS welzijn mensen in de wijk actief op, om hen die het extra moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. "In deze tijd kunnen sommige mensen dit zeer zeker gebruiken", vertelt Wilbert de Haan Westerveld, bestuurder van ONS welzijn. "We leggen contact met, vragen hoe het met hen gaat en wat corona voor hen betekent. We delen verhalen, geven ruimte aan wat mensen kwijt willen. Op deze manier laten we mensen weten hoe zij ONS welzijn kunnen vinden als dat gewenst is. Maar het schept ook kansen om te verbinden en nieuwe kracht en mogelijkheden te ontdekken. De sfeer tijdens de acties was prima en inwoners reageerden enthousiast en blij dat er op deze manier in hun eigen buurt aan hen gedacht en contact gelegd wordt. Zowel bij de voorbereidingen als de uitvoering van de acties is vanuit ONS welzijn intensief samengewerkt met vrijwilligers waarbij grote bereidheid was om dit samen op te pakken."

Uden
In Uden loopt de actie ‘Soepzooi in coronatijd’. Met een tot mobiele soepkar omgetoverde bakfiets wordt in Udense buurten soep uitgedeeld. "We starten nog voor de zomervakantie en de bedoeling is de hele zomervakantie hiermee door te gaan op verschillende plekken in Uden. De soep komt van lokale initiatieven waar we nieuwe verbindingen willen leggen en van buurtkook initiatieven. De uitnodiging is om buiten, binnen anderhalve meter cirkels en ludieke materialen, het gesprek dicht bij huis te voeren over wat corona betekent voor jou."

Boekel
Op dinsdag 16 juni stak Dorpsteam Boekel in samenwerking met ONS welzijn een 25-tal gezinnen een ‘hart onder de riem’. Mensen werden persoonlijk bezocht en kregen op gepaste afstand een Boekelse cadeaubon aangeboden, wat zeer werd gewaardeerd door de ontvangers. "Samen bouwen we zo aan een mooiere wereld waarin iedereen waardevol is en meedoet", aldus Wilbert.

Contact
Mocht jij ook behoefte hebben aan ondersteuning, een gesprek of zomaar een praatje, neem dan contact op met ONS welzijn via 088 3742525 of stuur een email naar info@ons-welzijn.nl.

Meer berichten