Klok Petruskerk in onderhoud

  •   keer gelezen

UDEN | Heb je je al afgevraagd waar de klok op de Petruskerk gebleven is? Telkens als je de kerk passeert kijk je onwillekeurig even omhoog om de tijd op de torenklok te lezen, maar de komende weken kan dat even niet. Monumentenwacht heeft diverse gebreken aan de torens geconstateerd, onder andere aan de klok. De wijzers en wijzerplaat waren in slechte staat, en daarom zijn deze afgelopen week verwijderd met een 60 meter hoge kraan.

Koperen buizen van de wijzerplaat moeten worden vervangen, het overige wordt gestraald en opnieuw gespoten. Daarna wordt de voorzijde van de wijzers en de cijfertekens verguld met 23,75 karaats dubbeldik toren bladgoud. Ook wordt de blauwe ledverlichting vervangen door leds met een warmwitte kleur en een aangepaste voeding. Het is een kostbaar project van duizenden euro's. Dit alles zal bij elkaar zo'n zes weken duren.

Vrienden van de Petrus
De Stichting Vrienden van de Petrus stelt zich ten doel om gelden in te zamelen om de Weber kerk uit 1890 te behouden voor toekomstige generaties. Het bestuur heeft besloten om bij te dragen in de kosten van dit bijzonder project. Wil jij ook vriend worden? Kijk dan op de website of bel naar 06 21 99 21 62.

Meer berichten