Logo kliknieuws.nl/uden

Traditiekamer ‘Typhoon’ vliegbasis Volkel weer open

  •   329 keer gelezen

VOLKEL | Met ingang van 1 juli is de traditiekamer van vliegbasis Volkel weer toegankelijk voor bezoekers. Vanwege de beperkingen rond corona was de traditiekamer gesloten. Dankzij de versoepeling zijn een aantal beperkingen opgeheven en worden bezoekers weer toegelaten. Maximaal tien bezoekers die onderverdeeld worden in twee groepjes van vijf krijgen op die manier de gelegenheid om de historie van de vliegbasis tot zich te nemen. 

In de traditiekamer van vliegbasis Volkel vind je stukken uit WWII, de naoorlogse periode en informatie tot op heden. Dit alles wordt getoond in zalen met vitrines, beeld en geluid en bijzonder fraai gebouwde schaalmodellen van alle type vliegtuigen die ooit op Nachtlandeplatz Volkel, Fliegerhorst Volkel (periode WWII) of de naoorlogse vliegbasis Volkel hebben gevlogen. Je wordt rondgeleid door oud-luchtmachtmilitairen die als vrijwilliger aan de traditiekamer verbonden zijn. Zij informeren je graag over verleden en heden en je krijgt een uniek inkijkje achter wat er in het verleden zoal is gebeurd. Met de gedachte aan 75 jaar vrijheid tevens iets om bij stil te staan en vooral door te vertellen aan onze kinderen.

Plan je bezoek
De traditiekamer is elke eerste en derde vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur geopend. In overleg kan, indien mogelijk, ook op een andere dag een bezoek gebracht worden. Je kunt je tot uiterlijk drie dagen van tevoren bij de traditiekamer aanmelden voor een bezoek. Bezoekers jonger dan 15 jaar onder begeleiding van een volwassene. Plan in verband met de toegangscontrole altijd vooraf telefonisch je afspraak, op dinsdag, woensdag en vrijdag op 0413 27 61 35 of kijk op www.traditiekamertyphoon.nl.

Meer berichten