Bert Derks krijgt zijn lintje opgespeld.
Bert Derks krijgt zijn lintje opgespeld. (Foto: Ad van de Graaf)
FOTO'S

Lintjes vier Udense gedecoreerden alsnog opgespeld

  •   keer gelezen

UDEN | Burgemeester Hellegers heeft vanmiddag aan vier Udense gedecoreerden hun Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Drie gedecoreerden zijn al in april op de hoogte gebracht, maar uitreiken was toen helemaal niet mogelijk wegens het Coronavirus. De heer Donkers had in maart al bericht ontvangen. 

De uitreikingen vinden op vier afzonderlijke plekken plaats. Bert Derks ontving de onderscheiding in Eeterij den Oven in Zeeland. Hij zet zich al sinds 1980 in als consulent in de sectorraad van vakbond FNV. Hij is vrijwilliger, penningmeester en bestuurslid FNV afdeling De Meierij. Van 1991 tot 2019 was hij lid en vrijwilliger bij PvdA afdeling Maashorst (voorheen Uden).

Karin De Rijk kreeg haar lintje uitgereikt in Museum Krona. Haar lintje krijgt ze vanwege de diverse vrijwilligersactiviteiten op het gebied van representatie bij het museum. Sinds 2013 is ze dirigent bij intervalkoor Pius X. Van 2016 tot en met heden is ze lid van de Cliëntenraad van BrabantZorg. Naast vertegenwoordiger van de cliënten is ze ook mede-organisator van diverse jaarlijkse bijeenkomsten en van het project Samen Sterk.


Ad van de Graaf

Gerard van Nuland kreeg zijn lintje in restaurant Zinderend in Uden. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn grote en jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving, onder meer als mede-oprichter bestuurslid en raadscommissielid van het CDA, afdeling Born. Hij was tot 2000 actief voor het CDA Born tot aan de herindeling met de gemeenten Sittard en Geleen. Hij zette zich bij Voetbalvereniging Armada in Grevenbicht van 1986 tot 1998 in als onder meer vice-voorzitter bestuur, leider van het eerste elftal, coördinator jeugdafdeling, organisator van het jaarlijkse supporterstoernooi en scheidsrechter. Van 2000 tot 2019 had hij meerdere functies in de Vakvereniging voor Hoger Personeel VHP (sinds 2019 Synergo-vhp). Hij was daar zes jaar secretaris, drie jaar bestuurslid en twee jaar penningmeester. Tot op de dag van vandaag zet hij zich in voor de individuele belangenbehartiging en is hij voorzitter. Daarnaast is de heer Van Nuland meerdere jaren mantelzorger geweest voor zijn broer en een neef.


Ad van de Graaf

Bij Ad Donkers werd het lintje bij Tennisvereniging Volkel opgespeld. Hij is al vanaf 2000 penningmeester bij Tennisclub Volkel en was hij medeoprichter van Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf, waar hij ook penningmeester was. Van 2010 tot 2018 zette hij zich in als secretaris en voorzitter van Stichting Platform Minima Uden. Momenteel is hij vrijwilliger bij zorgorganisatie Het Orgelhuis in Uden.


Ad van de Graaf

Meer berichten