Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Peter Noy
FOTO'S

Brownies&downieS Uden viert 5-jarig bestaan

  •   keer gelezen

UDEN | Deze week is het vijf jaar geleden dat Brownies&downieS op het Brabantplein in Uden is gestart. De eigenaren David Noy en Reno van Zanten, beiden Udenaren, zijn trots op wat ze bereikt hebben met hun zaak. Het lunchcafé is destijds als twintigste vestiging gestart binnen de Brownies&downieS formule. “Reno en ik zijn al heel lang vrienden en besloten om gezamenlijk een lunchroom te starten. Inmiddels hebben we het vloeroppervlak verdubbeld en het buitenterras is een stuk groter geworden. Daarnaast runnen we sinds afgelopen jaar een koffiecorner bij de Udense bibliotheek”, vertelt David enthousiast.

“Vanaf de start in juli 2015 hebben we het erg druk met regelen en ervoor zorgen dat de aandacht voor het personeel en service naar onze gasten toe optimaal is. Samen met de medewerkers, stagiaires, vrijwilligers en enkele zorgbegeleiders zijn we dagelijks met ongeveer tien kanjers aan het werk om de Brownies&downieS formule succesvol uit te dragen. Bij het inpassen van een nieuwe kanjer kijken we naar wat hij of zij wél kan en niet wat de beperkingen zijn”, aldus David. “Zorgbegeleidster Rachel kan dit beamen. Zij is samen met collega zorgbegeleidster Chrissy verantwoordelijk voor de kanjers. Met haar opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener is ze goed in staat de kanjers aan te sturen en te begeleiden. “Het leuke van mijn werk vind ik de band die je opbouwt met de jongens en meiden. Je krijgt daar zoveel moois voor terug. Het vertrouwen winnen en er voor ze zijn spreekt mij erg aan,” vertelt Rachel. Medeoprichter Reno van Zanten geeft aan niet lang stil te kunnen staan bij dit eerste lustrum. “Daar hebben we het veel te druk voor. Zo hebben we in overleg met het hoofdkantoor een nieuwe brownie productlijn ontwikkeld. Deze brownies & blondies zijn voorzien van een speciale topping die het erg goed doen bij het publiek. Daarnaast hebben we diverse ideeën en willen deze graag de komende jaren uitvoeren”, besluit Reno.

Afstand tot de arbeidsmarkt
Brownies&downieS biedt mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om in een professionele horecaonderneming ervaring op te doen. Hierdoor kunnen zij een volwaardige plek innemen binnen de maatschappij. Naast het zorgaspect wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de gerechten. Op dit moment zijn er 55 vestigingen in Nederland. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met 0413-280502 of kijk op www.browniesanddowniesuden.nl.

Meer berichten