Logo kliknieuws.nl/uden

De vlag omhoog bij appartementengebouw De Run in Boekel

  •   938 keer gelezen

BOEKEL | In opdracht van PeelrandWonen bouwt Hendriks Coppelmans Bouwgroep een appartementengebouw met vijftien appartementen in gasloze wijk De Run in Boekel. Het gebouw heeft het hoogste punt inmiddels bereikt. Dat werd door de teams van beide bedrijven gevierd op woensdag 8 juli, uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter-regel.

De bouw van de appartementen startte in maart, aansluitend aan de oplevering van de eengezinswoningen die Hendriks Coppelmans en PeelrandWonen eerder realiseerden in de wijk. Naar verwachting wordt het appartementengebouw in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

Conceptmatig bouwen
Het appartementengebouw krijgt vijftien driekamerappartementen, verdeeld over drie woonlagen. De appartementen zijn gebaseerd op het (af)TOPappartement, een concept van Hendriks Coppelmans. De appartementen hebben een uitgekiende indeling, een overdekte buitenruimte en een aparte berging. Door een slimme bouwmethode zijn ze snel te realiseren. Deze manier van ontwikkelen en bouwen leidt tot een betaalbare huurprijs onder de sociale huurgrens. Het gebouw in De Run is ontworpen door Bulkens Architechten. Het ontwerp sluit aan bij het ontwerp van de eerder opgeleverde woningen in het plan. Alle woningen in het plan zijn nul-op-de-meter en wekken daarmee hun eigen energie op.

Meer berichten