Logo kliknieuws.nl/uden
Door intensief bezig te zijn met fotografie, maak je enorme stappen.
Door intensief bezig te zijn met fotografie, maak je enorme stappen. (Foto: Ronald Strijbosch)

Fotograferen met summerschool natuurfotografie

  •   258 keer gelezen

UDEN | Baal jij er ook zo van dat het dit jaar een vakantie in Nederland wordt? Gebruik de vakantieperiode voor een summerschool natuurfotografie. Twee dagen fotograferen in het oergebied de Maashorst, foto’s nabewerken en een nabespreking.

Doordat je zo intensief met fotografie bezig bent, zul je merken dat je enorme stappen maakt. Het plezier in fotografie neemt ook flink toe omdat je resultaten ziet. De nadruk tijdens deze summerschool ligt op het beheersen van cameratechniek en het zien en maken van composities. "In de maand augustus ga je een heel weekend aan de slag met fotografie", vertelt Roland Strijbosch, die de workshop geeft. "We bezoeken verschillende gedeelten van het oergebied waardoor de kans dat we een wisent, tauros of exmoorpony spotten erg groot is. De groep bestaat uit maximaal zes personen en je trekt beide dagen met elkaar op." De summerschool bestaat uit drie workshops en is zonder overnachting. Je kunt op en neer rijden of zelf een accommodatie boeken. Ook is geen lunch inbegrepen, hiervoor kun je eventueel terecht bij het natuurcentrum.

Zaterdag
"Zaterdagochtend verzamelen we om 09.00 uur bij natuurcentrum de Maashorst en starten met een uurtje uitleg over de basis en technieken. Dit op een informele manier die voor iedereen te begrijpen is. Daarna gaan we op pad om vooral veel te oefenen tijdens een photowalk van zo'n 5 kilometer. Dit zal tot ongeveer 13.30 uur duren. Met een beetje geluk zal de heide al in bloei staan en kunnen we prachtige foto’s maken. Zaterdagavond komen we om 20.00 uur weer bij elkaar om een mooie zonsondergang vast te leggen. Daarna nemen we nog een stukje van het blauwe uurtje mee en stoppen dan rond 22.00 uur zodat je op tijd kunt gaan slapen. Op dit tijdstip maken we een reële kans op fotograferen van een ree of een grote grazer in het landschap."

Zondag
Zondag morgen moet je echt vroeg uit de veren. "Om 05.45 uur verzamelen we weer om op tijd klaar te staan voor de zonsopkomst. Als de zon eenmaal aan de hemel staat wandelen we terug om de resultaten te bekijken. In het laatste gedeelte geef ik een uitleg over het nabewerken van foto’s met Adobe Lightroom. De foto’s die we gebruiken zijn natuurlijk gemaakt tijdens de photowalks. Ook kunnen we met de groep een paar foto’s bespreken. Rond 10.00 uur ronden we af zodat je eventueel nog tijd hebt om op eigen gelegenheid nog een keer de natuur in te gaan of een van andere activiteiten in de Maashorst te bezoeken."

Aanmelden
Precies de vakantie vitaminen die je nodig hebt, gewoon een weekend plezier beleven met je hobby en andere enthousiaste mensen ontmoeten op een informele en gezellige, Brabantse manier. De summerschool vindt plaats in het weekend van 1 en 2 augustus en in het weekend van 15 en 16 augustus. De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden om iedereen een kans te geven hieraan deel te nemen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website ronaldstrijbosch.nl/summerschool.

Meer berichten