Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Nicole Korsten

Jumbo de Laak en GroenBezorgen starten met ‘groene’ boodschappen bezorgservice

  •   886 keer gelezen

UDEN | Jumbo de Laak lanceert op 22 juli in samenwerking met GroenBezorgen een bijzonder ‘groen’ boodschappenconcept: Jumbo de Laak komt thuis. Met deze service biedt de supermarkt klanten de mogelijkheid om online hun boodschappen te doen, waarna deze met de fiets thuis thuisbezorgd worden. “Bij Jumbo de Laak komt thuis draait het om het gemak waarmee mensen hun boodschappen online kunnen bestellen, de snelheid waarmee deze vervolgens thuis worden gebracht én het milieuvriendelijke aspect”, aldus Roland de Laak, eigenaar van de gelijknamige supermarkt op de Drossaard.

Het concept werkt heel eenvoudig: de klant maakt een account aan, logt in, stelt een boodschappenlijstje samen en kiest een bezorgmoment. Een medewerker in de winkel verzamelt de boodschappen en GroenBezorgen brengt deze vervolgens op de fiets, voorzien van een bijzonder opvallende aanhanger, bij de klant thuis. “Het werkt supersimpel en bovendien wordt het vliegensvlug thuisbezorgd. Want wat je in de ochtend bestelt, heb je in de middag al in huis.”

Rust in het straatbeeld
Jumbo de Laak en GroenBezorgen werkten eerder op kleinere schaal samen en speelden al langer met het idee om een groen bezorgconcept te lanceren. “De heren van GroenBezorgen bewijzen dat het écht anders kan door pakketten op de fiets te bezorgen. Een mooi, milieuvriendelijk initiatief waar ik erg van gecharmeerd was. Zeker wanneer je bedenkt dat één fietskoerier vaak meerdere bestelbusjes vervangt. Minder bestelbusjes in de straat, meer rust in het straatbeeld. Dat wil toch iedereen? Door de Coronacrisis kwam ons idee in een stroomversnelling terecht. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om het concept vorm te geven. We zijn erg trots op het resultaat.”

GroenBezorgen
Ook de heren van GroenBezorgen zijn erg enthousiast over de aanstaande samenwerking. “De afgelopen weken hebben we gebruikt om het hele concept, en uiteraard ook de grote aanhanger, uitvoerig te testen. De resultaten zijn hartstikke positief. De aanhanger is een échte blikvanger. We hebben er ontzettend veel vertrouwen in en zijn ervan overtuigd dat Jumbo de Laak komt thuis een succes gaat worden. We kijken er echt naar uit om van start te kunnen gaan”, aldus Ruud Alofs van GroenBezorgen.

Meer berichten