Afbeelding

De Zalige Zondag in het MRK

Kunst en cultuur 65 keer gelezen
UDEN - Een 'Parel van Uden', zo wordt het MRK genoemd. Het abdijcomplex en de kunstcollectie worden geroemd door kunstliefhebbers en vakmensen van Amsterdam, Antwerpen tot Keulen. Maar geldt dit ook voor Udenaren? Maandelijks wordt een zondagmiddag speciaal gereserveerd om Udenaren kennis te laten maken met het museum.

[image=132519]

Bezoekers betalen 8,50 euro en daarvoor krijgen ze entree, een rondleiding door het museum, een bezoek aan het voorhof, de kapel van de zusters Birgittinessen, en natuurlijk koffie met koek. De rondleiding begint om 14.30 uur.
"Op vakanties bezoeken wij musea en kathedralen, maar een bezoek aan het museum dicht bij huis, stellen wij uit. Daarom bieden wij 'an offer you can't refuse'. Kom op zondagmiddag naar het MRK en volg de rondleiding, geniet van de kunst, ervaar de rust in de kruidentuin en drink samen een kop koffie," zo luidt de uitnodiging van het museum.
De eerste 'Zalige Zondag' wordt zondag gehouden. Elke tweede en vierde zondag is er Muziek in het Museum. Op deze zondagen betalen bezoekers alleen de entree voor het museum en krijgen ze een cadeau.
Ook zijn er regelmatig lezingen over diverse onderwerpen gerelateerd aan de
tentoonstellingen. Op een 'Zalige Zondag gaat het dan om de entree en 2,50 euro extra voor de lezing. De agenda voor de komende weken: vandaag 14.30 uur: Inlooprondleiding, zondag 8 februari, 14.00 uur: lezing “Russische iconen, reis in vogelvlucht” door Inge Wierda (specialist in Russische kunst), zondag 22 februari, 14.00 uur: lezing Russische iconen, reis in vogelvlucht door Dr. Inge Wierda (specialist in Russische kunst). MIM-concert Hidesato Sugiyama blokfluit, Gregoriaan, Wim Boerenkamp. Zondag 1 maart, 14.00 uur: lezing “De zilversmid vertelt....” door Huub van der Sanden.

Aanmelden mag via , maar ook zonder aanmelding van harte welkom.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant