Boete bij verkeerd aanbieden verpakkingsafval

  •   keer gelezen

UDEN | Sinds 2017 wordt in Uden elke week plastic verpakkingen, blik en drinkkarton (PBD) ingezameld. De gemeente ziet dat er nog steeds PBD-zakken op het verkeerde moment aan de straat gezet worden of aan de kroonkring gehangen worden. Daarom gaat de gemeente voortaan extra controleren op verkeerd aangeboden PBD, en worden daar waar nodig boetes uitgereikt.

Het is niet de bedoeling om een zak buiten te zetten als de inzameling net is geweest of het nog dagen duurt tot de volgende inzameling. Dat is vervelend voor de buurt en degenen die dagen op de afvalzakken uitkijken. PBD aanbieden kan in ieder geval voor 07.30 uur op de inzameldag, maar pas na 18.00 uur op de avond voor de inzameling. Wanneer PBD-zakken te vroeg aangeboden worden of men ze laat hangen, gaan toezichthouders deze zakken open maken en controleren.

29 kilo
Voorheen werd ongeveer 9 kilo plastic per persoon per jaar ingezameld. Met het wekelijks inzamelen zit er bijna geen PBD meer bij het restafval van de laagbouw en wordt er 29 kilo per persoon ingezameld.

Meer berichten