Ontmoetingsplein MuzeRijk blaast Eetpunt nieuw leven in [FOTO'S] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Peter Noy
FOTO'S

Ontmoetingsplein MuzeRijk blaast Eetpunt nieuw leven in

  •   keer gelezen

UDEN | Dinsdagmiddag konden de eerste bezoekers na een maandenlange pauze weer een hapje eten bij Ontmoetingsplein MuzeRijk in Uden. Het bestuur van MuzeRijk is daarvoor een samenwerking aangegaan met Carrousel Groen. “Vanwege de coronamaatregelen waren we gedwongen om het Eetpunt half maart voor het publiek te sluiten”, vertelt bestuurder Hans van Zon. “Nu we weer open mogen hebben we meteen het concept veranderd en zijn in contact gekomen met Carrousel Groen. We gaan meer inspelen op de beleving, er is een kok aanwezig en er wordt gebruik gemaakt van gevarieerde maaltijden met verse ingrediënten." In de opstartfase kan men twee keer in de week komen eten.

Tekst & foto’s: Peter Noy

Ontmoetingsplein MuzeRijk heeft sinds de oprichting vijf jaar geleden een eigen Eetpunt ingericht waar de mensen uit de omgeving op dinsdag en donderdag een warme maaltijd kunnen gebruiken. Ruud Sanders is sinds begin dit jaar als voorzitter verbonden aan de Stichting MuzeRijk. “Als een van de multifunctionele accommodaties (MFA) binnen de gemeente Uden spreken de thema’s participatie, eenzaamheid, armoede en educatie mij erg aan. We faciliteren een laagdrempelige eetgelegenheid voor de mensen en voorzien daarmee in een behoefte. We proberen de kosten voor een warme maaltijd zo laag mogelijk te houden”, aldus Sanders. De plannen om het Eetpunt aan te passen waren er al in december van het afgelopen jaar. Hans van Zon: “We zijn toen via via geattendeerd op de mogelijkheden die Carrousel Groen biedt. De daar aanwezige kennis en expertise op het gebied van horeca zou voor ons een toegevoegde waarde kunnen betekenen. Het bestuur van MuzeRijk heeft de ambitie om de bestaande keuken in de nabije toekomst verder uit te breiden. We willen deze ruimte vergroten zodat het mogelijk wordt om voor een grotere groep maaltijden uit te kunnen serveren. Het moet een sociaal restaurant worden”, aldus een ambitieuze Van Zon. Bedrijfsleider Henny van den Elsen vult aan: “We merken dat de mensen het gezamenlijk eten in de coronatijd erg hebben gemist. Ze zijn blij dat ze weer mogen komen. De deelnemers zien het als een uitstapje waarbij ze lekker kunnen eten en met de tafelgenoten kunnen kletsen.”

Verschillende menu’s
Monique Bergenhenegouwen is als assistent bedrijfsleider verantwoordelijk voor de coördinatie van het Eetpunt. Met haar ervaring in de catering heeft ze diverse ideeën om het dineren bij het Eetpunt nog gezelliger te maken. “We willen het restaurantgedeelte op termijn sfeervoller inrichten. Ook de bijdrage van de kok is niet onbelangrijk, zo kan hij uitleg geven over de gebruikte ingrediënten en hoe de maaltijden worden bereid”. Er is keuze uit twee verschillende menu’s. De kosten voor een driegangenmenu zijn 8,25 euro per persoon. De eetavonden zijn elke dinsdag en donderdag om 17.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de receptie van MuzeRijk, telefoon 0413-268548 of per e-mail receptie.muzerijk@gmail.com.

Meer berichten