Logo kliknieuws.nl/uden
Alleen samen krijgen wij corona onder controle.
Alleen samen krijgen wij corona onder controle. (Foto: )

Voorzitters veiligheidsregio's Noord-Brabant: "Verslap niet!"

  •   keer gelezen

REGIO | De voorzitters van de Noord-Brabantse veiligheidsregio’s hebben een belangrijke oproep gedaan in verband met de toename van het aantal coronabesmetting in het land, en de provincie. “Dit baart ons zorgen.” In deze oproep vragen de voorzitters ieder inwoner de veiligheidsmaatregelen strikt te blijven naleven en niet te verslappen.

“Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden, op kantoor", is te lezen in het statement. “De Brabantse aard is die van gezelligheid en sociaal contact. De laatste maanden hebben wij echter bewezen dat ons gezond Brabantse verstand overheerst. Wij hebben hier in Brabant laten zien hoe je het coronavirus de kop in drukt.”

De laatste tijd lijkt het naleven van de door het kabinet opgegeven maatregelen echter een steeds lastiger wordende opgave. “Dat is onacceptabel. Alleen samen krijgen wij corona onder controle.” De veiligheidsregio’s roepen iedere inwoner op de regels in acht te blijven nemen. “Denk aan de volle IC's, denk aan al die mensen die tegen het virus gevochten en verloren hebben, denk aan alle beperkingen die we hebben getrotseerd. Wij willen niet terug naar de tijd van voor de versoepeling van de regels. Wij willen niet voor u moeten kiezen dat scholen, horeca, verzorgingstehuizen etcetera weer op slot gaan.”

“Verslap niet! En spreek ook anderen aan als zij zich niet aan de regels houden. Hou vol. Ook in deze vakantietijd. Ook na al die weken.” Deze regels zijn inmiddels voor heel Nederland bekend, desondanks herhalen de voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio’s ze opnieuw, in het belang van de veiligheid:

  • Hou 1,5 meter afstand - behalve als je jonger dan 18 bent of een huisgezin vormt.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen - wacht thuis op de uitslag, afhankelijk van de uitslag kun je daarna boodschappen doen of een terrasje pakken.
  • Testen, testen, testen - we kunnen het niet vaak genoeg zeggen.
  • Nies en hoest in de binnenkant van de elleboog.
  • En blijf de handen wassen

“Wij hebben geen glazen bol. Wij weten niet hoe het virus zich de komende weken gaat ontwikkelen. Wij weten niet hoe de situatie in Brabant en in Nederland over twee weken of twee maanden is. Wij weten wel dat de ontwikkeling van de laatste week zich niet moet doorzetten.”

Meer berichten