Bevrijdingspark opgesierd met regenboogpaden | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
V.l.n.r. wethouder Ingrid Verkuijlen, Iris Driessen (jongerenwerk Compass), Kay Broeksteeg en Simon van Iperen (namens Club Abstract).
V.l.n.r. wethouder Ingrid Verkuijlen, Iris Driessen (jongerenwerk Compass), Kay Broeksteeg en Simon van Iperen (namens Club Abstract).

Bevrijdingspark opgesierd met regenboogpaden

  •   keer gelezen

UDEN | Het Bevrijdingspark in Uden is eerder deze week opgesierd met de kleuren van de regenboogvlag. Het initiatief voor het kunstwerk komt van een groep Udense jongeren die zich Club Abstract noemt. Zij vertegenwoordigen de LHBTQ-jongeren in Uden en helpen met de organisatie van de maandelijkse inkom in het jongerencentrum.De jongeren vonden dat er in Uden best wat meer aandacht mocht zijn voor homoseksualiteit, diversiteit en gendergelijkheid.

Ze vroegen een gesprek aan met wethouder Ingrid Verkuijlen, met het verzoek een zebrapad aan te leggen ergens in Uden met de kleuren van de regenboogvlag, ook wel gaybrapad genoemd. Dat bleek verkeerstechnisch niet mogelijk; volgens de verkeersvoorschriften geldt een gaybrapad namelijk officieel niet als zebrapad. Maar de gemeente was graag bereid om mee te denken over een alternatief. Zo ontstond het idee om twee grote gekleurde vlakken aan te brengen in het Bevrijdingspark. Ze zijn gemaakt door aannemersbedrijf Heijmans en de realisatie is mede mogelijk gemaakt door het Udenfonds.

Donderdagavond 13 augustus houden de Udense LHBTQ-ers nog een officieel onthullingsfeestje. Simon van Iperen en Kay Broeksteeg van Club Abstract, Iris Driessen van Jongerenwerk Compass en wethouder Ingrid Verkuijlen inspecteerden samen alvast het resultaat van de regenboogkunstvlakken. Ingrid Verkuijlen: “Goed dat jongeren hun plek in de samenleving claimen. Ze mogen er zijn. We laten hiermee zien dat we ze daarin steunen.”

Meer berichten