Logo kliknieuws.nl/uden

Aviko met Buurttafel naar Goudrenet in Uden

  •   keer gelezen

UDEN | Feest voor een aantal bewoners van de Goudrenet in Uden afgelopen zaterdag. Zij wonnen onlangs de Aviko Buurttafel.

Ruim een jaar geleden hadden enkele bewoners van de Goudrenet het idee opgepakt om mee te doen met een landelijke actie van Aviko, waarbij men de opdracht kreeg te laten zien waarom de Aviko Buurttafel naar de Goudrenet in Uden moest komen. Er werd een plan bedacht waarbij een filmpje werd opgenomen en een aantal bewoners van de Goudrenet kregen daar een prominente rol in. Een kamertje werd ingericht als Aviko hoofdkantoor en zelfs een grote Aviko vrachtwagen werd geregeld. Met dit filmpje én de slogan ‘Retteketet naar de Goudrenet’, vielen zo’n 30 bewoners in de prijzen.

Zaterdagmiddag werd een grote tent geplaatst op het pleintje aan de Goudrenet, waarna een cateraar met foodtruck alles ging inrichtte; van een houtkachel tot barbecue en van verse bloemen op de tafels tot sfeerverlichting. Alles zag er tip top uit en voor extra sfeer was een muzikant uitgenodigd door Aviko, die sfeervolle achtergrondmuziek verzorgde. Aan tafel werden verschillende gerechtjes geserveerd, waarvan de meeste een variant van aardappelen bevatte. Zelfs het nagerecht was ijs gemaakt van zoete aardappelen. Na afloop kregen alle bewoners een mooi kookboek mee naar huis, waarna een gezellige avond is afgesloten. Deze feestelijke middag had als doel om de buurt te verbinden en dat is gelukt. Diezelfde avond is het idee geopperd een buurt barbecue te organiseren en in september gaat heel de wijk meedoen met Burendag, dus het doel is bereikt.


Meer berichten